Dagens frukost

image

Oftast äter jag ungefär samma frukost varje dag men ibland är jag inte alls sugen på just det och då väljer jag hellre något annat. Mat ska vara gott tycker jag! Idag hade jag lite bråttom med och då passar denna frukost mycket bra!

Brödet heter Rågstyrka och är ett av de bästa köpebrödsalternativen i affärer. Jag förvarar det alltid i frysen och på så sätt är det alltid färskt även fast jag kanske äter en macka i veckan. På brödet har jag två kokta ägg och en knivudd kaviar för smakens skull. Till detta äter jag en halv grapefrukt och dricker minst tre glas vatten och te. Lite medicin på det och så omega 3 samt en tablett multivitamin.

Jag står mig inte superlänge på en frukost som denna men å andra sidan äter jag mellanmål några timmar senare! Vad äter ni till frukost?

13 thoughts on “Dagens frukost

 1. Jag äter helst samma varje dag. Jag kan äta samma frukost i typ 20 år, har det visat sig. Jag äter Start, helst med russin, och fruktyoghurt, helst så lite söt som möjligt. När jag varierar mig så blir det istället Start, helst med russin, en halv skivad banan och mjölk. Jag vet precis hur mycket jag behöver äta för att hålla mig mätt till frukost och behöver aldrig bestämma mig för om jag är sugen eller inte. Den dagen Start försvinner kommer det bli trubbel…

 2. Äggmackor är grymt gott! Själv äter jag samma frukost vaaaaarje dag… Mår inte bra annars! Havregrynsgröt med bär och lättmjölk och ett eller två ägg. Och kaffe.

 3. Ser så gott ut och än en gång önskar jag att jag åt ägg.. Är så dålig på att hitta bra fruksot alternativ? Gröt kan funka 2 dar sen vill jag bara kräkas. Idag blev det smörgåsrån och te ?! hur nyttigt och mättande på en skala? Kollar runt och försöker hitta inspiration men så är det frukost dax och det blir den där enkla mackan suck blir less på mig själv :/

 4. Ser gott ut! Frukosttips är alltid välkommet! Jag äter gärna ägg i alla former till frukost. Men idag var äggen slut så då fick det bli naturell yoghurt med linfrö, solrosfrö och blåbär och till det ett par Finn crisp med kaviar och keso.

 5. Jag äter gröt i alla variandet helst råggröt, sport eller fullkornsblandning med rårivet äpple eller päron på. Blir det inte gröt är det ägg i alla varianter med grovt hemmagjort bröd (1 skiva) och avocado. Dricker alltid mjölk till frukost.

  • Åh, hembakat bröd är verkligen livskvalité, tycker jag! Och avocado på mackan har jag ofta, för jag äter inte smör (gillar det inte just på mackan) och då kan det vara gott med lite grön sörja på istället! =)

 6. På vardagarna äter jag frukost på jobbet, två kokta ägg och Fazer crisp, blir alldeles lagom mätt.
  Hemma på helgerna blir det proviva, fil och flingor.
  Frukost är vansinnigt gott och borde ätas fler gånger varje dag.

 7. Klarar tyvärr inte av havregrynsgröt, så jag tar havren på lättyoghurt istället, tillsammans med linfrön och ett par nötter. Som mellanmål ett par timmar senare blir det ett kokt ägg. (Detta är när jag jobbar, nu när jag är fl har det blivit mackor med ost/skinka och en kopp thé, men det är dags att sluta med bröd nu)

 8. Imorse, två kladdmuffins, en kanelbulle, chokladdoppade popcorn och ett glas juice. Det första jag såg när jag kom ner och det blev jag sugen på. Ibland mackor med pålägg, ibland gröt, ibland pannkakor, ibland godis och ibland struntar jag i frukost, glömmer lunchen och är inte hungrig på kvällen utan lägger mig utan. Fast är Vega hemma är jag noga med alla delar…

 9. Äter allt som oftast samma frukost jämt. Fil med nötter, frön, havregryn och råggryn. Ett glas juice. Ett glas vatten. En kopp kaffe och en smörgås med smör och ost. Kan på min höjd byta osten mot lufttorkad skinka eller salami men det är bra sällan det händer. När jag vet att jag inte kommer få mat på riktigt länge kan jag få för mig att jag står mig bättre på havregrynsgröt så då kokar jag det men det händer knappt aldrig 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *