Dagens träning: Fredag

Jag älskar att variera min träning och har alltid gjort. Jag behöver göra det för att hålla min motivation uppe för jag annars tröttnar ganska lätt. Jag är också övertygad om att jag får bättre resultat av träningen ju mer varierad den är.

Min variation har hittills bestått i att jag i stora drag har löptränat på sommarhalvåret, simmat mer under vintern, bytt styrketräningsupplägg efter ett par månader och kanske en gång i veckan tränat ett annorlunda pass som yoga, cirkelträning, squash eller dans.

På senare tid har jag dock ändrat min syn på vad som verkligen menas med variation i träningen, mest genom att läsa Lofsans blogg. Jag har följt henne länge och hon är så grym på det här med träning! Just nu har hon lagt upp ett träningsprogram åt Sara som ska komma i sitt livs form efter sin andra graviditet. Jag gillar styrkepassen och har inspirerats av dem fast modifierat om så att det passar mig som är gravid.

Variationens nya innebörd – aldrig två likadana pass! Jag älskar det, speciellt nu när jag är gravid. Nu ligger fokus på att underhålla snarare än att förbättra resultat och bygga upp, vilket jag tycker är rätt så tråkigt och omotiverande i sig. Då passar nya varierade pass väldigt bra och jag har lättare för att fokusera och att motivera mig till att ge allt och att ta i ordentligt.

Igår körde jag detta härliga pass:

Uppvärmning på crosstrainer: 10 minuter.

Block 1:
Skivstång 10 kg. Tre varv. 20/15/10 repetitioner. Ingen vila mellan varven:
Knäböj – Axelpress+Bicepscurl – Stångrodd.

Block 2:
Tre varv. 15/15/15 repetitioner. 20 sekunders vila mellan varven:
Sittande rodd – Step up på roddbänken (eller lägre bräda om den är hög) – Plankan med raka armar på bänken. (räkna långsamt till 15).

Block 3:
Tre varv. 15 repetitioner. Ingen vila mellan varven:
Utfall bakåt+Bicepscurl – Armhävningar – Plankan. (räkna långsamt till 15).

Block 4:
Tre varv. 15 repetitioner. Ingen vila mellan varven:
Plankan med knäna på pilatesboll och armbågarna i golvet – Höftlyft på pilatesboll – Ryggliggande rorationer med bollen i knävecket och armarna rakt ut. Rotera bollen från sida till sida, försiktigt och bara så långt det känns okej. Skulderbladen kvar i golvet.

Passet tog ca 50 minuter inklusive uppvärmning och nedvarvning. Det var grymt jobbigt emellanåt och känns gött i musklerna idag!

3 thoughts on “Dagens träning: Fredag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *