Det verkliga livet

Alfvan och några till skriver om livet så som det faktiskt är, hur tråkigt och oglamoröst det än må vara. Det är visst ett återkommande tema med olika inriktning och idag handlade det om vardagen hemma. Jag hängde på!

Idag har varit en typisk vardags dag, en varje-dag-dag i mitt liv så jag tar den som exempel på verkligt liv här hemma. Dock har Militärpappan varit ledig hela dagen (hela veckan) och det förgyller ju det hela en hel del!

Vaknade av Elise vid 05.30 och min klocka skulle ändå ringa strax därefter så jag gick upp. Jag är ganska morgonpigg men det är ju aldrig jättespännande att just krypa ur sin varma säng på morgonen. Dock fick jag fart av att Elise redan var ute i hallen på övervåningen och på väg ner för trappan… Hjärtat i halsgropen och upp! Jag väcker Militärpappan som sover gott och uppenbarligen inte har störts det minsta av Elises hurra och glada tillrop sedan tio minuter tillbaka, men han snäser åt mig och drar täcket över huvudet. Bara fötterna sticker ut från både täcke och säng, han är ju sådär onödigt lång, fast det ser rätt så roligt ut!

Jag byter blöja på Elise och hon borstar sina tänder och vänder upp och ner på halva badrummet medan jag slänger på mig träningskläderna som jag lagt fram dagen innan. Jag klarar inte av oordning så jag plockar snabbt ihop efter henne och tar med mig henne ner för att göra välling. Elise springer bort till hallen och lutar sig över grinden och ropar på Vackraste hunden som sover i sin säng i källaren. Undra är morgontrött och knorrar lite till svar och gosar in sig lite till i bädden. Eise hör micron pipa färdig och springer hoppandes bort till soffan där hon inväntar vällingflaska och barnprogram.

Nu har jag fem minuter på mig. Om jag åker bil till jobbet så ägnar jag dessa minutrar åt att sminka mig och fixa håret, vilket jag precis brukar hinna, men dagar som idag när jag ska cykla slänger jag i mig lite frukost istället. (Jag äter självklart frukost alla dagar men åker vi bil till jobbet så äter jag när Militärpappan lämnar Elise på förskolan) Jag har redan dukat fram det som går dagen innan, för att det ska gå snabbt och för att jag inte ska få för mig att prioritera bort frukosten! Jag äter och Elise gör mig sällskap genom att bara vilja äta från min tallrik müsli, mitt ägg och dricka mitt vatten. Det tar lite tid… Vid det här laget har jag försökt väcka Militärpappan ett tiotal gånger men han syns inte till och min irritation växer. När jag står påklädd i hallen för att gå ut med hunden kommer han upp och tar hand om Elise. Jag dansar lite för en inte överdrivet glad Militärpappa med Elise i famnen, men jag är glad och pigg och vill gärna dela med mig av min energi!

Jag promenerar en liten sväng, kanske en kvart, med Undra och sätter mig sedan på cykeln till jobbet, elva kilometer enkel väg. Vinden är frisk och jag har musik i öronen – livskvalité! På jobbet tar jag en snabbdusch och byter om till uniform, upp på kontoret och jobba. Innan lunch svirar jag om till träningskläder igen och kör ett pass i gymmet som följs av lunch på låda i lunchrummet med män. Efter lunch håller jag lektion i knappt fyra timmar och sedan plockar jag ihop mitt pick och pack runt halv fem och cyklar hem, trött i benen efter all träning, men turen rensar hjärnan (och min snoriga gravidnäsa).

Väl hemma har Militärpappan lagat middag. Mums! Vi äter hela familjen och förundras över hur fin och stor Elise har blivit (under dagen som gått…)! Militärpappan tar disken och jag leker med Elise som är begeistrad över allt i hela världen och vill visa mig precis allt! Idag hade hon fått några djur i plast som hon lät som och la på mig. Efter en massa lek och bus med Elise och Undra tappar jag upp ett bad till Elise och medan hon sitter där städar jag toaletten. Elise får på sig pyjamas och vi busar lite till innan kvällsvällingen i samma soffa och framför samma tv-program som under morgonrutinen. Militärpappan lägger Elise hennes säng och sjunger trollmors visa, säger godnatt och lämnar rummet. Hon gnäller lite, pratar lite och ibland leker lite innan det blir tyst från hennes rum.

Jag plockar undan i huset och lägger fram kläder till morgonen därpå, både till Elise och mig själv, packar väskan och kollar almanackan en sista gång. Det är nu jag borde gå långpromenad med hunden och det inträffar ofta men inte ikväll, jag är för trött, mitt järnvärde är lågt, så det får vara. Militärpappan kissar hunden och fixar nåt i garaget och jag slår mig ner i soffan med datorn i knät för att läsa bloggar. Efter en stund sitter vi här båda två, i var sin ende och jag kollar på datorn och han in i tv:n. Det verkliga livet… Tills jag går och lägger mig, runt tio-tiden.

Det verkliga livet, helt oglamoröst och alldeles vanligt, antar jag?. Och så pratar vi lite om helgen där mellan bloggarna och tv-programmen och längtar efter allt vi ska hinna då, när den långa helgen kommer. Och den här veckan blir det en längre helg för jag ska ta ledigt på fredag så vi kan vara hemma hela familjen!

Hur är era vardagligaste dagar?

12 thoughts on “Det verkliga livet

  • Nej, det kan hon inte (än), Thank God! Sedan hon har varit mycket sjuk nu så har vi haft henne hos oss ett par timmar på morgonkvisten, för att hon inte ska börja hosta av all gråt… Som tur är håller vi på att vända tillbaka det nu när hon är frisk och i helgen tar vi sista rycket! Phu!

 1. Mina vet du ju hur de är. Fast jag förstår inte vart din energi kommer ifrån, inte verkar du trött inte. Och din karl tycker jag du ska hitta en snabbare lösning för att få upp…;)

 2. allå där och jättekul att du hängde på.
  Varje vecka på tisdag till onsdag kväll kör jag olika teman ur det ”verkliga livet”. Vi blir fler och fler och det är bara roligt när det kommer nya.
  Jag lägger till dig i listan och återkommer om en stund med sammanställningen.

  Hälsningar
  Yohanna

 3. Tack för din uppmuntrande kommentar! Försöker säga det till mig också men inte alltid så lätt.
  Har ni vanlig säng till Elise nu? Tänkte på det du skrev att hon var på väg ner i trappan på morgonen. Hur gick övergången från spjälsäng? Jag vet inte när man brukar byta men vi har skaffat en spjälsäng till för känner inte att Selma är redo för en vanlig säng. Då skulle hon aldrig somna på kvällen utan bara gå upp och leka 🙂

 4. Hallå där!
  Kommer du ihåg detta inlägg som du skrev?

  Nu har vi kört Real Life under hela året och nu när det närmar sig slutet på 2011, tänkte jag försöka att locka alla som varit med tidigare att berätta igen.
  Denna vecka handlar det om att berätta om något i ditt ”real life” som hänt, som du lyckats med, som du är stolt över osv.
  Ända tills på torsdag kväll finns det tid. Sedan så gör jag en sammanställning över alla inlägg så vi alla kan gå in, på fredag, och läsa hos varandra om alla framgångar vi haft under året. För att komma i stämning till nyår.

  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/december/real-life-arets-prestationer.html

  Hoppas att du hänger på.

  Hälsningar
  Yohanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *