Dunderfrukost för att bli frisk

imageSedan i lördags kväll har jag legat totalt däckad i sängen efter att en dunderförkylning hoppat på mig! Ont i kroppen, febrig, svullen hals och allmänt vek har varit mitt tillstånd. Jag har inte ens orkat läsa en sida i en bok eller koncentrera ögonen på en skärm. Då är det illa!

Efter att ha varit uppe ur sängen under sammanlagt tre timmar på tre dagar känner jag mig idag eoner mycket bättre! Hostig, snorig och klen, men levande. Tjoho!! Jag minns inte när jag var såhär dålig sist, kanske var det när jag hade lunginflammation för tio år sedan och fick fel penicillin? Jag är i alla fall glad att det går åt rätt håll.

För att jag ska bli frisk behöver jag proppa i min kropp mat. Bra mat. Jag är väldigt noggrann med vad jag stoppar i mig i vanliga fall och i ovanliga fall, när jag är sjuk, är jag ännu mer noggrann! Jag väljer med omsorg vad som får hjälpa min kropp att läkas. Frukosten är det godaste och kanske viktigaste målet för mig. Jag har förälskat mig i havreringar som (såklart) inte är något socker i. Jag försökte byta ut barnens havrekuddar mot dessa och Elise tog ett par i handen och smakade sedan sa hon: ”Eh, är detta kattmat?” Nej. Men hon meddelade sen att hon tyckte att det var god kattmat… Nu är det jag och Militärpappan som slåss om paketet på morgonen!

Havrekuddar, mandelmjölk, blåbär och kiwi. Mums! Kanske med den bästa kryddan kardemumma på toppen för att göra det extra gott. Jag dricker mycket hett vatten med en sked kokosolja, honung för halsen, citron och en hel massa ingefära.

Förutom bra färgglad mat i massor ser jag till att vila ordentligt! Sova, sova och sova. Och så dricka massor med vatten. Jag är övertygad om att det är därför jag känner mig så pass bra idag som jag ändå gör. Och så fick jag dunder-te och superchoklad av Läkaremamman igår, det hjälper ju om något!

Och jag ser solen utanför fönstret! Och känner lite vår inom mig! 

 

One thought on “Dunderfrukost för att bli frisk

  1. Åh, var också tokig i de havreringarna tills min mage sa att den fick för mycket fibrer & blev supergasig av dom haha. Men goda är dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *