Stöd för svanken

image

Så länge jag kan minnas har jag haft en trötthetskänsla i min rygg, i svanken. Det har inte gått någon som jag umgås med förbi att jag gärna vrider och knäcker kroppen i allmänhet och ryggen i synnerhet. En gång har jag haft ryggskott, när jag mestadels bar runt på två gulliga dunderklumpar hela dagarna och sedan dess är jag livrädd att hamna där igen!

Jag är noga men samtidigt väldigt försiktig med att träna nedre delen av ryggen för gör jag minsta fel eller lägger på för mycket vikt så får jag ont direkt. Samtidigt; om jag inte tränar ryggen på någon vecka får jag också ont på en gång. Jag har kommit fram till att jag behöver mycket ryggträning och att jag gör bäst i att utesluta vissa övningar helt.

Jag är både svankryggad och väldigt rörlig och det gör att jag lätt ”tappar” core-kontrollen i vardagen. När jag tränar är jag väldigt fokuserad på min coremuskulatur men i vardagen är det sämre och jag glömmer bort mig ibland. Jag hittar mig själv i vridna lägen med fötterna åt ett håll och överkroppen åt ett annat, länge. Eller så sjunker jag ihop där jag sitter vid mitt skrivbord eller i soffan på kvällen.

image

För ett tag sedan fick jag möjlighet att testa ett smidigt ryggstöd från Vulkanskydd. Det är smidigt på så sätt att jag skulle kunna ha det under uniformen på jobbet utan att det märks. Jag har använt det hemma någon timme om dagen sådär i olika situationer. Jag har haft det när jag lagat mat, nattat barn och slösurfat i soffan. Vid ett tillfälle under denna tid fick jag sådär ont i ryggen som jag får när jag slarvat med träningen och jag tog på mig skyddet som jag hade hemma. Det var en väldig skillnad på att ha det på sig istället för som jag brukar ha; en vetekudde fastspänd runt midjan med ett spännband… Skyddet satt för det första både stadigare och bättre och det hjälper mig att komma ihåg min coremuskulatur.

image

Jag gillar skyddet och har det ofta vid tillfällen när jag vet att jag lätt sjunka ihop, som när jag sitter länge i soffan. Då har jag stödet på mig en stund och sedan tar jag av mig det och har då lättare att behålla en bra hållning för att jag blir påmind om det.

En gång ryggskott – aldrig mer ryggskott!

One thought on “Stöd för svanken

  1. Oj, det där ser ut som nåt jag skulle behöva… Är precis som du lite överrörlig o knäpper o knakar gärna lite för mycket på ställen som skulle må bäst av att vara tysta 🙂
    Övningar från naprapat gör skillnad men ibland glömmer man sig ju… 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *