EFIT-torsdag

Jag fick inspiration från Carolines blogg att göra en EFIT-dag. Jag hade aldrig heller hört talas om det, men det står för Ett Foto I Timmen. Jättekul idé tycker jag, som gärna glömmer vart jag själv gjort av dagen som nyss passerat förbi i en svindlande fart! 

Idag har varit en väldigt vanlig dag i mitt nuvarande liv. Inte för att jag haft många liv, vad jag vet, men jag har i alla fall haft minst ett liv med flera episoder som sett väldigt olika ut. Brutalt olika kanske till och med. Hur som helst – här är vår dag:

08.00 God morgon! 08.00 God morgon!

 Elise har legat vaken sedan en halvtimme, men jag slumrat bredvid henne med ett öga öppet. Hon ligger i min säng och pruttar och verkar allmänt nöjd med livet. Jag säger god morgon och tillsammans sjunger vi ”Hallå världen, det är min dag idag!” Sen går vi upp för att byta blöja.

0900 Mat 0900 Mat

Efter en glad stund på skötbordet tar vi oss ner till soffan för att äta lite. Elise ammar och jag kollar bloggar, ser på Nyhetsmorgon och håller i Vackraste hundens ben emellanåt, så hon kan tugga ordentligt.

10.00 Promenad 10.00 Promenad

Jag slänger snabbt på mig träningskläder medans jag sjuger glatt för en lite gnällig Elise. Vackraste hunden är mig hack i häl och när jag slutligen närmar mig hallen står hon hoppandes på mina skor, om jag nu skulle missa att hon finns… Väldigt frustrerande! Jag öppnar dörren med Elise hängande på ena armen och säger åt hunden att ligga på gräsmattan utanför och vänta på oss. Elise gråter och jag stoppar ner henne i vagnen och så äntligen är vi iväg på vår promenad! 

11.00 Fortfarande på promenad 11.00 Fortfarande på promenad

 Vid elva-tiden är vi längst bort hemifrån och hunden har fått springa lös stora delar av rundan. Nu ska vi bara ta oss hem också! Elise sover rofyllt.

12.00 Styrketräning 12.00 Styrketräning

Väl hemma från promenaden som varade i 90 minuter kör vi ett styrkeprogram. Jag passar på att göra alla övningar som jag behöver vara ensam för att reda ut först. Som väntat vaknar Elise väldigt fort så resterande övningar får hon hänga med på och hon verkar tycka att det är okej. På bilden gör jag armhävningar mot henne och andra övningar har jag henne som extra tyngd. 

13.00 Att vänta på mamma är inte roligt alls! 13.00 Att vänta på mamma är inte roligt alls!

En snabbdusch och sen måste även en mamma klä på sig. Elise vill gärna hänga på mig hela tiden och såhär glad blev hon på en sekund när jag la ner henne för att slänga på mig lite kläder. Ett måste.

14.00 På väg till stan 14.00 På väg till stan

Men hon var väldigt trött och somnade när jag la henne vid bröstet. Så jag bar ut henne till bilen och satte henne i bilbarnstolen sovandes.

15.00 Mat på café 15.00 Mat på café

 Efter en vända på stan i kanske en halvtimme fick Elise nog av både vagn och BabyBjörn och jag fick nog av att ha henne sprattlandes, dreglandes och grymtandes på magen, så vi gick till ett café där jag beställde mat till mig och satte mig för att amma. Elise åt och blev nöjd. Jag med.

16.00 Häng med Tuffbästis på fiket 16.00 Häng med Tuffbästis på fiket

 Efter en stund kom Tuffbästis och gjorde oss sällskap. När Elise somnat tog vi alla tre en vända till på stan. Jag fyndade en amnings-bh med 20% rabatt och två bodiesar till Elise för halva priset! Allt på Lindex.

17.00 Äntligen på väg hem! 17.00 Äntligen på väg hem!

 Elise verkar lycklig över att äntligen vara på väg hemåt igen, men skriker hela vägen, vilket dock inte framgår av bilden.

18.00 Kastar boll med Vackraste hunden 18.00 Kastar boll med Vackraste hunden

 Hemma möts vi av en fullkomligt galen och sällskapssjuk hund som springer över oss och vill ut. Jag stoppar Elise i BabyBjörnen och tar med både boll och hund ut till en äng i närheten av vårt hus. Där kastar vi boll åt Vackraste hunden som springer och hämtar den och springer iväg med den igen åt andra hållet. När jag vill kasta den igen måste jag kalla in henne och sätta henne bredvid mig för att få tag i bollen. Annars föredrar hon att helst bli jagad. Det föredrar varken jag eller Elise, så Vackraste hunden leker mycket själv.

Bolltokig hund Bolltokig hund

 Hon är fantastiskt galen i sin boll och det går fort, fort, fort när hon springer runt med den i munnen!

19.00 Kvällsbad 19.00 Kvällsbad

Elise var den som tröttnade snabbast idag, så hon fick styra. Vi gick hem efter en halvtimme och tog ett bad.

Elise älskar att bada! Elise älskar att bada!

 Åh, vad det är mysigt att bada! Vackraste hunden satt bredvid badkaret för att kontrollera att jag gjorde rätt. Hon är väldigt mån om att Elise mår bra och är en perfekt storasyster!

20.00 Myser i mammas famn 20.00 Myser i mammas famn

Efter badet åt Elise och sen passade vi på att mysa en stund innan hon somnade. Och när jag trodde hon sov ordentligt och la ner henne bredvid mig, så vaknade hon ganska omgående och visade sitt ogillande. Hon vill ju mysa på mamma!

Nu är klockan 23.00 och vi har myst tills nu. För tillfället ligger Elise bredvid mig i soffan och pruttar. Snart blir det blöjbyte och lite mera mat. Sen sängen!

Dagen har varit bra och vi har haft det mysigt ihop. Både jag, Elise och Vackraste hunden. Ocj det bästa av allt – imorgon kommer Militärpappan hem!

6 thoughts on “EFIT-torsdag

 1. EFIT var väldigt inne när min stora var liten och det var ju sex år sedan. Då poppade de upp här och var men nu var det väldigt länge sedan jag såg en!

  Hon är lik dig fast jag knappt sett dig 🙂

  Hunden är så fin, jag önskar jag hade en. Min borderterrier var också bra som storasyster, hon låg jämte i babygymmet med sina leksaker när det var lekdags och låg bredvid och tuggade på ben när det var dags att amma. Jag finns på precis samma villkor som för alla andra, sa hon…

 2. Jag tycker du är super duktig som är själva i veckorna, att klara av både bebis och hund samtidigt…jag hade skrikit rakt ut och gråtit 100 ggr MEN du är ju militärmamman, då kanske man ska klara sånt? Jag är bara en vanlig svensson i betongen (snart på landet)!

 3. hej frida!
  ååh så söt krabaten är!
  man vill bara äta upp henne ju!
  snart måste jag få träffa henne
  för hon var ju knappt vaken sist..
  lilla sömntutan!
  saknar er!
  ge ett extra kel till henne från mig!
  hoppas vi ses snart!

  kram!
  / Emma Johansson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *