Tösabit eller bitig tös?

Elise väger nu 6220 gram (jmf 3710 vid födseln) och är 59 cm lång (jmf 51 cm). Allt är bra med henne och hon är riktigt stark i nacken för sin ålder, säger bvc-sköterskan.

Själv har jag varit på efterkontroll på mvc i veckan och även jag stämplades OK i mina papper. Gött! Barnmorskan sa att jag inte skulle börja springa ännu för att undvika stötar, men jag fick gärna jogga, om jag ville! Och vad fan är skillnaden undrar jag?!! Släpar sig folk liksom fram när de joggar eller? Kanske därför jag alltid hävdat att jag inte joggar – utan jag springer! Jag fortsätter med mina promenader och min nytillagda styrketräning för att gå direkt på löpningen om ett par månader. Jag ämnar inte börja införa joggning på mitt träningsschema framöver!

Barnmorskan undersökte mig och sa att risken för att jag skulle drabbas av framfall i princip var obefintlig då min livmodertapp nu åter var väldigt högt upp i slidan och bakåtböjd. ”Åh fan”, sa Militärpappan ”Den var ju framåtböjd högst tio minuter” Haha!! När jag skulle föda Elise var jag väldigt onöjd med att min livmodertapp aldrig tycktes vilja ge med sig, utan var högt upp, stenhård och bakåtböjd. Nu är den där igen och jag känner mig denna gång lugn och lättad istället för frustrerad.

Vi pratade även preventivmedel och med anledning av mitt blodtryck får jag endast ha kopparspiral. Dock är min livmoder just nu pytteliten på grund av att jag ammar fullt, så där i får inte plats för någon spiral. Jag fick en ny tid hos barnmorskan om sex veckor, så får vi se hur det ser ut då. Jag är jätteglad att livmodern har dragit ihop sig så pass bra, det har ju legat en hel bebis i den!

Nähe, nu ska tösabiten sova och själv är jag totalt utmattad! Känner mig precis som att jag druckit två glas vin efter en stressig vecka, men jag har bara tittat på Militärpappans vinglas och själv skålat i Ramlösa. Det räcker tydligen nu för tiden. Skönt det!

4 thoughts on “Tösabit eller bitig tös?

  1. En fin fin lite tjockis! Det är så kul att följa deras utveckling….
    Och det går ju så fort, dom är ju inte så små längre. Fina fina barn vi har!

  2. Hon är så fin lilla plutten… Lite att ta i ska det vara för så fort de börjar röra sig så springer de av allt :o) Snart kommer hennes kompis också ut och tror det kommer att bli en muskelknutte som sin far ;o) hahahaha.. Hälsa lilla familjen och tack för era tankar. Hör av mig så fort det skett något :o) Kramisar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *