Oh what a night!

… och nu syftar jag inte på en galet romantisk sådan, som ni mammor säkert redan listat ut… Tänkte ni småbarnsföräldrar ens att min rubrik kunde ha en positiv betydelse? Saker och ting förändras sannerligen i samband med att man får barn. Ta bara uttrycket ”Tack för i natt, älskling!” Det brukar jag ofta få höra från Militärpappan, men av en helt annan anledning idag än för ett år sedan…

Fast just nu får jag inte höra det alls eftersom jag är ensam hela veckorna. Och det märks ibland för jag är så sjukt jävla trött! Elise är ju väldigt snäll, men igår natt var den värstaste av alla nätter sedan hon kom till världen kan jag lugnt säga. Hon somnade vid 22.00 efter att ha ätit i ca 1,5 h. Hon vaknade och ville äta igen vid 23.30, åt en timme. (Phu!) 02.30 vaknade hon igen och åt men framförallt snuttade och suttade – på mig – till 07.30(!!!) Det är ju fullkomligt galet och helt oacceptabelt, tycker jag, men vad fan gör man?!

Jag försökte sitta, ligga, stå och gå medans jag ammade. Allt för att hålla mig vid liv, men Elise somnade vid bröstet och samma sekund som jag la ner henne i sängen började hon skrika. Och skrika och skrika! I fem hela timmar! Jag trodde verkligen jag skulle dö av trötthet. Dessvärre överlevde jag hela natten. Jag hade inte ens förmånen att få svimma av lite, vilket annars hade varit ganska skönt, inbillar jag mig…

Tisdagen fortsatte i mörker. Dödstrött gick jag halvt vilse på promenaden i en ny skog jag inte varit i förut, Vackraste hunden sprang på tok för fort och kom lite när hon hade lust… Jag hade just bestämt mig för att sätta mig ner på en sten och gråta när jag kom på att jag inte hade tid till det eftersom Elise hade läkartid på BVC bara ett par timmar senare. Tillslut hittade jag ut till vägen och det firade jag med att tacka Gud utan att ens vara troende, tror jag… medans Elise firade med att gallskrika hela vägen hem, 40 minuter!

Tuffbästis hjälpte mig att passa Elise (läs gå omkring och bära på Elise) i ett par timmar så jag kunde betala räkningarna och sätta på en maskin tvätt. Och äta.

Jag fick rådet av min bebiserfarna faster att ge Elise mycket frisk luft under dagen och att inte låta henne sova för långa stunder. För Elise är frisk luft lika med sovtajm, så det var ingen lätt kombination, men vi lyckades med nedcabbat i vagnen och mycket åkande i BabyBjörnen. Natten till idag sov hon bredvid mig i sängen – hela natten! Jag tror hon vaknade bara en gång för att äta. Och då sov jag när hon ammade. Underbart! What a night, säger jag bara och funderar över vad samma uttryck kan ha för olika betydelse…

7 thoughts on “Oh what a night!

 1. Å stackare, jag sov tyckte det var jobbigt när Cebastian skrek i en timme i går kväll. Av för mig helt utan anledning. Han åt som en kratta i går men lyckades ändå sova från tio till två i natt.
  Jag tänkte på detförut när jag kände mig så jävla trött, jag har inte sovit mer än högst fyra timmar i sträck sen han föddes för tre månader sen.

 2. Tror att det kan vara en idé att bryta snuttandet och ersätta med napp. Det funkade med min som iaf, innan jag kom på det snuttade han konstant, tills jag fick sår och det hela blev ohållbart. Men nappen blev ett bra snutt- substitut…men man får vara envis i början.

  Tutte = mat
  Napp= snutta så länge du vill 🙂

  Kram

  • Jag har försökt med napp, men hon tar den inte. Däremot suttar hon gärna på hela sina händer… Men det smackandet orkar jag inte höra på! Tillslut blev jag så trött, så jag tryckte in nappen i munnen på henne oc höll fast. Stackars barn! Hon är fortfarande skeptisk, men tar den ibland. Vilken befrielse!

 3. Hej Frida! Rolig blogg du har! Kul att läsa om dej och Elise. Tänkte tipsa om att ligga ner och amma på natten – då kan man somna till lie grann samtidigt ;). Napp kan kanske oxå funka så du slipper sitta o amma så länge!
  Ha det gott!

  • Jag ligger ner och ammar när jag är dödstrött, men föredear att sitta av flera anledningar.
   1. Får ont i ryggen av att ligga å amma.
   2. Hon tappar taget ibland och då måste jag ändå vakna å putta rätt igen.
   3. Jag somnar och har inte koll på hur länge hon ätit och helt plötsligt är det dags igen…
   Men det är väldigt bra när man är astrött! Får inte du ont i ryggen? Jag ligger konstigt ocg spänner mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *