En tisdag som denna

Ännu en ganska stressig dag följt av en mestadels vaken natt lider mot sitt slut. Jag sitter på bussen på väg hem från jobbet då jag fick pussla ihop schemat med en kvällstjänst för att få tiden att räcka till. Jag måste erkänna att jag inte är ett stort fan av tjänst under kvällstid, särskilt inte med tanke på att jag var på jobbet strax innan sju i morse. Jag hade ställt in mig på att hålla lektion till nio ikväll men vi blev klara strax innan åtta. Skönt! Sen att jag har tolv kronor(!) ob i timmen efter klockan sju gör mig inte mycket mer motiverad om jag säger så…

Fast det väger upp att jag har en bra chef, ofta kan flexa med arbetstiden och faktiskt sällan jobbar kväll. Morgonmänniska som jag är börjar jag hellre svintidigt än slutar halvsent.

Militärpappan uppmanade mig att inte stressa hem utan att ta den tid jag behövde. Gulligt, tänkte jag. I nästa andetag säger han att det är fotboll på tv:n ikväll… Ibland är han lite extra romantisk den där Militärpappan!

Tack för alla era svar angående gårdagens inlägg om att jag har ont i gravidmagen! Jag har en rutinläkartid på Mvc nästa vecka och känner att jag kan vänta tills dess med att ta upp det med dem. Börjar det göra mera ont innan dess slår jag förstås en signal. Som jag skrev igår är det ingen outhärdlig smärta på något sätt utan mer att jag noterar den. Just för att den sitter i magen och att det ligger en bebis där i vill jag inte ignorera den, vilket jag lätt gjort om jag inte varit gravid. Skönt att flera av er kände igen min beskrivning av smärtan och det är intressant att läsa om vad ni tror eller har fått för diagnoser på samma typ av symptom.

Jag kan mycket väl tänka mig att det kan vara växtvärk i livmodern eller något med ligamenten som många av er skriver. Alla mina vänner som har haft foglossning har klagat på smärta i ryggen, så jag hade faktiskt inte en aning om att det satt en fog även där fram! Men där ser man! Jag vet att ni är både mammor, gravida, sjuksköterskor och sjukgymnaster som svarat, bland annat. Tänk vilka möjligheter som öppnar sig och vilka människor man får kontakt med genom bloggen! Jag älskar att blogga!

2 thoughts on “En tisdag som denna

  1. Min diagnos av barnnorskan var foglossning och jag kände nästan ingenting i ryggen utan bara framme i ljumsken. Annars trodde jag oxå att det var i ryggen det skulle kännas mest. Ja blogg är fantastiska verktyg ibland:-)

  2. Det är nog väldigt individuellt det där, för jag har aldrig kännt av foglossning i ryggen. Bara framme mitt på blygdbenet, vid ljumskarna och mitt emot blygdbenet typ där jag kan tänka mig att bäckenet sitter – mitt i kroppen eller ”i” rumpan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *