En torsdag i september

Efter jobbet idag var Elise och jag borta hos Edvin för att titta på den knappt två veckor fina lilla Vera. Åh, så fin hon var! Elise hälsade fint med sin allra lenaste stämma och gav Vera en försiktig puss på huvudet. Så söt så man kan dö! Vi blev bjudna på en god middag hos dem vilket kändes riktigt lyxigt!

När vi sedan kom hem hann jag istället plantera lite blommor i krukor till vår ingång som sett dödstråkig ut sedan jag vet inte när! Typ: Bor det någon där inne? Jag valde knallgula stora blommor, lite murgröna och sådant där silverliknande trassel. Hm… Det livade upp i alla fall! Imorgon får ni se bilder på det, nu är det för mörkt ute.

Elise badade länge och som den effektiva Militärmamma jag är städade jag hela badrummet under tiden. Så bra! Fick till och med lite hjälp med vatten som underlättade skurandet av golvet. Elise fyllde nämligen en hink med oljat badkarsvatten och hällde ut över golvet och såg sedan ganska förvånad ut.

Förutom fördröjningen som uppstod av att Vackraste hunden började skälla och vägrade sluta mitt under vällingmyset så somnade Elise i min famn efter att hon slängt iväg flaskan till soffans andra hörn. Hunden åkte ut i regnet i trädgården så hon kunde fortsätta skälla där istället och jag kunde lägga Elise i sin säng medan hon fortfarande sov. Thank God! Sedan städade jag vidare här i huset. Jag vill att det ska vara fint när Militärpappan kommer hem från sin nära tre veckor långa övning imorgon kväll.

Vi går precis om varandra för vid lunchtid åker jag till Växjö för att studera då jag går ett program på univeristetet där. Programmet är på halvfart och handlar om ledarskap och organisation och sträcker sig över sex år. Vi har en träff i månaden, alltid på fredag eftermiddag/kväll och under lördagen. Jag började nu i höst och det är riktigt intressant och lärorrikt! Även väldigt bra kompetensutveckling med hänsyn till mitt arbete.

På lördag kväll ska jag mysa med Militärpappan och njuta av att äntligen vara tillsammans allihop igen!

5 thoughts on “En torsdag i september

 1. Vad ni måste längta efter varann, men ni sliter ju inte på varann heller.
  Det är som en liten marsipantårta med sockerkaka i. Ögonen är smörkräm.
  Har du valt overall än?

  • Ja, vi längtar en del och jag tycker det är bra att längta lite med. Det är inte så roligt alla gånger och det blir lite slitigt med allt här hemma som ska rulla på när han är borta. Fast nu är han ledig i en hel vecka! Det är bra!
   Nej, har inte valt overall ännu. Har inte haft tid till det, men nu har jag fått bra tips av er läsare så jag vet var det lönar sig bra att kolla upp. Tack!

  • Vera är ett jättefint namn! Man får försöka kompetensutveckla sig i sin tjänst och att samtidigt säkra inför framtiden känns det som. I alla fall för mig. Har svårt att se mig i detta yrket hela livet, om det inte dyker upp nåt intressant. Men det här med all omstrukturering och specialister och allt vad det nu är blir det svårt att se hur det kommer att se ut i framtiden och var min plats kommer att vara i det hela.

 2. Vi följer fortfarande Er varje dag!! Jag är bara dålig på att kommentera. Vi har missat att gratta Elise på hennes namnsdag. Ge henne en kram från oss idag istället. Ni är två tuffa tjejer som verkar klara det mesta tillsammans.
  Härligt att ni får vara tillsammans alla tre i helgen igen.

  Om IBs frisörbesök. Jag har tidigare klippt IBs lugg själv men det har inte blivit bra, så nu var det dags att någon som kan (!!) fick fixa till den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *