En tvättstuga att längta efter – på G!

image
God morgon torsdag! Jag är ledig, barnen har höstlov hos sin farmor och farfar,  Militärpappan jobbar, huset är tyst och soligt och alldeles underbart! Dessutom har min feber och tokförkylning släppt så mer energi finns i min kropp. Den kan behövas, för tvättstugan väntar nämligen på mig.

Det är inte så tråkigt som det låter, för nu är det dags för renovering. Just nu är tvättstugan mörk och något opraktisk men luktar väldigt gott. Alltid något, menar jag! Nu ska jag skapa en tvättstuga att längta efter!

För ärligt talat så tillbringar jag en hel del tid där nere. Vi tvättar nog minst en maskin om dagen, som såklart ska hängas, vikas och bäras tillbaka till sin plats i huset. Stryker gör vi endast i nödfall, som skjortor och någon duk. Tvättstugan har även kommit att bli stället dit jag söker mig för att få känna lite lugn i vardagen med två glada och ibland något väl högljudda barn… När Militärpappan kommer hem efter en vecka på sjön och jag varit ensam med barnen är det västa lyxen att få stänga in sig i tvättstugan en stund. Bara jag och tvätten liksom! Och min musik. Saker som jag kanske aldrig, innan jag fick barn, skulle kunna föreställa mig hända.
image
Vår tvättstuga ligger i källaren och är runt 8 kvadratmeter,  med en utgång till uppfarten och ett stort element på en av väggarna. Den är utrustad med en relativt ny tvättmaskin och ett torkskåp från 1970. Och några onödiga saker som skåp och hatthylla som vi inte använder.

Nu ska den bli ljus, lite pastellig, fräsch och praktisk. En hel del jobb krävs så det är dags kavla upp ärmarna och sätta igång! To be continued…

5 thoughts on “En tvättstuga att längta efter – på G!

 1. Visst är det fantastiskt skönt att få en stund för sig själv i tvättstugan 🙂
  I vårt hus är det nästan enda rummet det går att stänga om sig, om man inte låser in sig i badrummet… Jag pratar ofta i telefon där, eller gör det man brukar i en tvättstuga, för tvättar gör vi ju också rätt ofta.
  Jag ser fram emot den dag vi börjar göra i ordning, samtidigt som det kommer bli stora förändringar som drar med sig annat (sätta igen ett dörrhål, ta upp ett nytt…), så det kan gärna vänta ett par år 🙂

  • Ja, man kan verkligen göra det hur stort som helst! Som tur är är vårt hus mestadels väldigt bra planerat från grunden. Förstår att ert bautaprojekt gärna får vänta ett tag till!

   • Jepp, det blir i samband med köksrenoveringen. Men så länge går det ju att sätta upp nya hyllor och få fler arbetsytor, vi har slängt ut två garderober, ett väggskåp och ett torkskåp för fler hyllor och plats för tvättställning, men förvaring kan man aldrig få för lite av!

    Resten av huset funkar bra, det är nog litet (123 kvm) jämfört m dagens standard, men vi nyttjar ytorna till max och försöker att inte gå varandra på nerverna 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *