Renovering övre hall före och efter

164330143När vi flyttade in i vårt sjuttiotalshus för fem år sedan gick inredningen i mörkt brun, furu, grönt och orange. Inte mina färger direkt. Vi har gjort om en hel del själva men i julas beslutade vi oss för att anlita hantverkare för att göra vid vår övre hall och trapphuset.

Vårt hus är i tre plan: Vi kommer in på mittenplanet där det finns hall med en liten toalett och ett stort kök/vardagsrum. En halvtrappa ned ligger vårt biorum/lekrum, duschrum med bastu, några förråd samt tvättstuga. En halvtrappa upp från entréplanet ligger fyra sovrum och ett badrum som alla utgår från en liten hall. En såndär avsats som man liksom inte har till så mycket då det går dörrar åt varje håll. Fula dörrar dessutom.

Då takhöjden är hög och det därför skulle bli lite mer komplicerat att måla tak mm valde vi att anlita hantverkare och allt stod klart innan jul förra året. Allt utom dörrarna, som fortfarande var brungul-träiga med guldiga handtag. Alla fem dörrarna var i olika storlek och därför bestämde vi oss för att måla om dem, vilket Målarfarafar hjälpte oss med för ett par veckor sedan. Resultatet? Strålande!

eyeemfiltered1414522709478 (1)

Trappan har målats vit och en tapet med trädstammar har satts upp på ena väggen ända uppifrån andra planet ner till källaren. Nu går färgerna i hallen i vitt, och ljusgrått.

eyeemfiltered1414522440550

Vyn uppifrån hallen och ner i vardagsrummet. Taket var med i furu och har fått en ny vit kulör.
eyeemfiltered1414522470505

Barnen har fått sina namn på dörren in till sitt rum.

eyeemfiltered1414522518200

 

Den vackra spegeln är från min mammas farmor och den har varit mörkbrun men jag har målat den vit. Jag tror jag fick måla den fem varv, men nu är den fin, som jag vill ha den! Ljusstaken i lila är från Alvas hus.

eyeemfiltered1414522638596

Väggarna är målade i en ljusgrå kulör. Jag gillar att man ser en skillnad på väggen och alla dörrkarmar som trängs i rummet. Trasmattan är från Åhléns.
eyeemfiltered1414522819825

Här sitter barnen oftast och klär på sig om mornarna. Jag älskar min vackra pinnstol som är lite lägre i modellen. Jag hittade den i ett hörn på en gammal vind hos min morfar och under den står det signerat av den som tillverkat stolen. Stolen var sliten, träfärgad och lite fläckig, men massa vit färg och lite kärlek så blev den vacker igen!

Nu blir man glad av att gå i hallen och det känns otroligt najs att äntligen vara färdig med den biten av huset!

 

2 thoughts on “Renovering övre hall före och efter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *