Energi för inredning

Jag har kommit in i ett slags inredningsstim just nu och känner mer lust än någonsin att göra fint här hemma. Plötsligt hittade jag en massa energi till att göra om gamla möbler och byta gardiner! Märkligt men verkligt.

Först ut blev köksstolarna och två av dem har målats vita men trots ett varv grundmålning har det hittills krävts tre(!) ytterligare varv med lackfärg och minst en strykning till måste till för att det ska bli bra. Suck. Därav ingen bild ännu, men snart så! Jag har även klätt om sitsarna i ett fantastiskt tyg och det kommer bli så fint! Det enda som är jobbigt just nu är att vi har fyra köksstolar. Varför har man inte bara en? Det är så mycket som måste målas…

På tal om det har jag en vän, tillika bloggläsare, som sålde sitt matsalsbord med tillhörande åtta stolar på Blocket.  Hon fick snabbt sålt möblemanget för det pris hon begärde. Det var bara det att strax innan köparen skulle komma för att hämta möblemanget slog det henne att hon visst bara hade sex stolar… Jobbigt läge!

Idag har jag och Elise bytt gardiner som vi tog bussen för att inhandla under eftermiddagen. Jag har tidigare haft panellängder i kök/vardagsrum men har nu bytt ut dem för ett lite mjukare intryck. Gardinerna är vita och nu till jul kommer jag att piffa till dem en aning och hur det blir får ni se inom kort, för snart är det ju december och med det julmånad.

Jag lägger ju upp lite bilder då och då på huset och de renoveringar vi gjort sedan vi köpte huset för tre år sedan. Dock har jag inte lagt upp före- och efterbilder på kök/vardagsrum trots att det var det första vi tog tag i när vi flyttade hit. Det kommer, mina vänner!

Hos min morfars mamma Ida-Sofie (det var efter henne som Tilia fick sitt andranamn Ida-Sofi), eller ja, i hennes gamla hus, älskar jag att strosa omkring för att hitta inredning till vårt hem. Ibland gör jag om mina fynd lite och ibland får de vara som jag fann dem. Denna trälåda från Victoria Margarin har jag haft många år i min ägo och senast förvarade jag skruv i den. Men det är ju alldeles för synd! Ikväll fick den en ny plats på köksön där den håller ihop oljor och kryddkvarnar.

4 thoughts on “Energi för inredning

  1. Åh va sjukt underligt, hatar inredning å allt sånt tjafs i vanliga fall. Jag vill bara ha det fint hemma utan arbetet det innebär att inreda! Å just idag sitter hag av alla människor och kollar inredningsbloggar och har slängt massa gammalt som jag vill ha ut!!
    Vill kitta hemmet i vintermode!!
    Måste sova men jag kan inte sluta nu när jag börjat!!

    • Ja, visst är det svårt att sluta när man väl är igång?! Kul att vi är inne i samma period nu. Då kan vi ju inspirera varandra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *