Fantastisk mamma-fys i Bastasjö!

image

Vi blev tio mammor och moms-to-be på kvällens träning i Bastasjö. Vilket härligt gäng och så himla skoj vi hade! Jag är så otroligt glad att jag startade denna grupp där vi strax är hundra medlemmar! Vi peppar och hjälper varandra att nå mål och ta sig över trösklar man inte skulle ha kapacitet att göra ensam. Det är helt fantastiskt att se lyckan hos någon som sprungit mer än dubbelt så långt mot vad den i sin vildaste fantasi kunnat ana att den skulle klara av!

Eller som en mamma utryckte det på sin Facebooksida efter kvällens pass:

 Idag har jag varit ute på min livs första löprunda. Tack vare världens starkaste mammor som var med och gav massor av energi så tog jag mig runt 4,5 km. Bra jobbat av mig måste jag nog säga 🙂

Fantastiskt bra kämpat av alla idag! Vi sprang 4,0 km-spåret i Bastasjö och stannade ett par gånger för att köra styrkeövningar i Tabata-form; Armhävning med sträckning, Plankan med benindrag, Knäböj och Ryggresning med cirkulerande armar. Dessutom sprang vi Idioten mellan lyktstolpar med armhävningar eller upphopp vid varje vändning, gick utfallsgång, ruschade upp för backar, joggade baklänges och agerade motstånd åt en kompis som fick springa sig till mjölksyra i benen en bra bit framåt.

I en timme höll vi på och alla var så grymma! Och lyckliga! Tack för ikväll Mammor!! 

image

6 thoughts on “Fantastisk mamma-fys i Bastasjö!

  1. Kanske kanske kanske kör jag och någon mamma till ett pass ute på lördag. Vi börjar småskaligt så får vi se, kanske ber jag sen om lite proffstips? Ni är grymma!

  2. Vad roligt att det känns så bra och roligt att vara där som bara mammor så =D

    Sv: ja, men det är sant, behöver inte vara något jämt så, skönt att bara ha sin vardag så, kraam

  3. Det låter så kul! Jag har faktiskt lite funderingar på att dra ihop en sån här grupp där i det samhälle som jag ska flytta till i vinter. Hur når du ut? Har du börjat med ett vän-gäng som sedan spridit sig? Jag hade med största sannolikhet mått så mycket bättre när lillasystern var liten om jag hade haft ett sånt här härligt gäng att träna tillsammans med! Riktigt inspirerande!

    • Allt började med att vi var ett gäng som råkade hitta varandra i Facebooksgruppen Lofsans challenge (du måste för övrigt gå med där om du inte redan är med, fantastisk träningssida m pepp) vi var från samma stad. Då satte jag ihop en egen fb-grupp för att vi lättare skulle kunna bestämma ett datum för gemensam träning. Sen fick alla bjuda in alla sina mammor t vänner om de vill och många hittar dit via min blogg. Nu är vi strax under 100 mammor i gruppen och flera av oss träffas minst en gång i veckan och tränar ihop! Lycka till!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *