Flygande stakar och nya rutiner

Idag körde vi skarpt för första gången med förskolan. Det har passerat ett par större gräl här hemma och grundanledningen är förmodligen att vi är stressade och ovissa inför det nya liv som faktiskt står inför, eller kanske är mitt i. Hur gick det till, hur hamnade vi här så snabbt?! Militärpappan lär få ducka för fler, genom köket, flygande tvålpumpar och ljusstakar innan vi kommit in i allt vad vi nu bör komma in i för att detta ska fungera…

Till att börja med fick vi väcka Elise i morse för att komma iväg i rätt tid och det är kanske inte det roligaste sättet att vakna på. Hon fann sig dock ganska snabbt och visade glada miner innan jag cyklade till jobbet strax innan halv sju. Militärpappan tog Vackraste hunden med sig och lämnade av Elise på förskolan vid 06.40. Förskolans riktlinje är att man ska räkna med att en lämning tar ca 20 min(?!) i början. Militärpappans lämning tog fyra minuter. Av med ytterkläderna och Elise knatade iväg mot fröken och vinkade glatt ”hej då” som ensamt barn på hela förskolan vid den (okristliga?) tiden.

Hur gör folk? Går alla familjer ner på deltid när barnen går på förskolan? Vi flexar på jobben och pusslar med varandras tid för att kunna hämta så tidigt som möjligt, men vi har båda valt att arbeta heltid.

Jag cyklade hem från jobbet, bytte cykeln mot barnvagn och hund och gick bort för att hämta Elise vid 16.00. Hon hade haft en jättebra dag och som vanligt ätit som en häst vid alla måltider, sovit länge i sin lilla box på utesovplatsen, luktat på många blommor och gått omkring och pysslat lite under dagen. Hon blev jätteglad när jag kom och ville visa mig hela förskolan, pekade och jublade när jag gick ditåt hon önskade och så skrattar hon tillgjort när jag frågar något som jag förstår att hon uppenbart vill. Det värmer att hon verkar trivas!

Hemliga Marie kom hit efter jobbet och har spenderat tiden till Elises läggdags med oss. Vi har pratat, ätit fiskgratäng och gått en sväng med Vackraste hunden. Elise har gungat och visat var hennes förskola ligger så Hemliga Marie hittar hit när hon ska passa Elise på fredag kväll då Militärpappan och jag ska iväg på olika håll.

Idag körde jag ett styrkepass på gymmet och imorgon väntar ännu ett, fast med sällskap av Fina Lina, så det ser jag fram emot extra mycket! Imorgon ska jag lägga arbets-förmiddagen ute i skogen för att reka terräng inför en utbildning jag ska hålla där om ett par veckor. Ska bli skönt att komma ut lite!

11 thoughts on “Flygande stakar och nya rutiner

  • Hehe… Jo, när jag är galet förbannad så! Nej, han kastade inte tillbaka. Han torkade upp all utspilld tvål som blev eftersom flaskan sprack i kastet… Jag ska skärpa mig!

 1. Jag känner en officer som jag tror aldrig ger upp, slåss för allt hon tror på. Vill du ha ett tips från en kanske inte så erfaren officer men erfaren människa….?

  Allt behöver inte bli perfekt. Du gör det mer än bra redan! Titta runt dig, på dagis och ställ frågan; hur många barn har en mamma, pappa som bryr sig så mycket som just DU gör?

  Du fixar detta lika bra som allt annat!!

 2. Jag kan inte vara för alla, men de flesta på småbarnsavdelningar brukar lämna 9 och hämta 15, mamman(!) brukar jobba deltid.

  Under min tid på förskola kan jag snitta på typ ett eller två barn från småbarn /avdelning som brukar gå längre. När barnen börjar på syskon, alternativt är över 3 år brukar föräldrarna i regel har småsyskon, om inte så går en del upp på heltid.

  Jag har alltid jobbat deltid, eller haft som mål att aldrig lämna före åtta eller hämra efter fyra under skoltid. När Felix gick på dagis gick han 9-15.

  Men jag tror att alla föräldrar vet bäst vad just sitt barn klarar av, och har ni sett att Elsie fixar dagis på heltid så är jag säker på att hon gör det också! 🙂 En del barn är riktiga ”dagisbarn” och Elise låter som ett sånt…iaf när Militärpappan lämnar 😉

 3. Jo, många, både föräldrar och ffa förskollärarpersonal, har åsikter om hur länge barn bör vara på dagis. Det bästa är dock att känna vad som passar en själv. Kan naturligtvis vara olika för olika familjer.
  Själva har vi haft våra två barn på förskolan lååånga dagar då vi båda jobbat heltid. Ungarna har inte upplevt några problem med det (är nu 11 och 13 år). Eftermiddagstiden innan hämtning upplevdes som riktig kvalitetstid då det inte var många barn kvar och våra ungar således nästan fick vara ensamma med personalen. Personalen då hade tid att läsa böcker för dem och ägna sig åt våra telningar utan så mycket liv runtomkring.
  Och lämningen har aldrig tagit mer än 4 min för oss heller.
  Lycka till med den fortsatta förskoletiden!

 4. Som den officersfru jag är så känner jag igen mig i er vardag…
  Tyvärr är det jag som får gå ner i tid för att få ihop livet hemma när mannen OFTA är borta men jag klagar inte allt för ofta på det då jag gillar att vara hemma med vår son. Vi väntar oxå en liten inom kort så jag vet var ni går igen!
  Bara att bita ihop och göra det bästa av allt!
  //Sofie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *