Första pepparkaksbaket

Eftersom jag var så totalt slut idag när jag kom från jobbet och Militärpappan skulle jobba sent, så tänkte jag att det var läge att hitta på något roligt tillsammans. Jag kände absolut inte för att gå ut och Elise har en tendens att bli ganska gnällig om seneftermiddagarna när hon och jag är ensamma.

Så vi bakade pepparkakor tillsammans! Det var årets första och Elises första! Hon gillade att kavla och att slänga pepparkaksdeg åt Vackraste hunden som stod dreglandes under hennes stol under hela baket, som vanligt… Elise verkade inte tycka degen var så god för hon provsmakade, såklart, men bara en gång. Dock fick hon en pepparkaka när de var klara och åt en liten bit innan hon gav resten till sin vän Undra.

Det blir en tidig kväll ikväll – igen. Ibland undrar jag om mitt järnvärde faktiskt ligger på 115 eller om det rent av ligger på 15?! Jag har varit typ orkeslös i två dagar och således inte tränat eller rört mig alls under den tiden. Kanske är det ett ordentligt träningspass jag behöver?! Hoppas på mer energi imorgon!

image

Kavla var roligt!

image

Och att slicka lite på kaveln…

image

En ren (som enligt Elise låter som en älg) Vi vet inte hur renar låter. Hur låter en ren?

image

Trycka ut egna pepparkakor var roligt, men roligast av allt var när jag formade sniglar av pepparkaksdegen och så sjöng vi till dem. ”Lilla snigel, akta dig…”

image

Det var även kul att pilla sönder de redan färdiga figurerna på plåten! Vi gjorde bara en plåt, det räckte liksom.

11 thoughts on “Första pepparkaksbaket

 1. Du får 1000 mammapoäng av mig för att du bakar pepparkakor med en bebis!!! Jag är mycket imponerad.

  Vi bakade också pepparkakor, bara jag och Felix, och det efter Junie gått och lagt sig 🙂

 2. jadu jag vet ärligt inte… 😉 men de har något som kallas för mattestuga på mälardalens högskola 2 kvällar i veckan, så tänkte pallra mig dit (ihop med min kompis som ska läsa matte a) :))) där är det flera mattekunniga (och högskolestudenter som läst matte på högre nivå) som hjälper en.. =))) kanske har man tur o finner någon som kan förklara så att man förstår….. 🙂

  va mysigt med pepparkaksbak!:)) ska kanske dra igång ett i helgen – lr om vi gör det nästa helg 😀

 3. De är då söta som försöker även om deras sätt inte alltid är så hjälpande. Selma tycker också om att hjälpa mig med tvätten. Tömmer och fyller tvättmaskinen mer än gärna men man får ha koll på vad som åker in och ut 🙂
  Har du varit så duktig och gjort egen pepparkaksdeg också? Kryddningen är ju lite speciell så förstår om Elise tyckte det var konstigt. Selma tycker inte om saffran så fick även bli bullar utan till henne.

 4. A uppskattade nästan baket mer förra året än i år. Å andra sidan fick hon ju smaka av den färdiga varianten då, den här gången fick jag ju hacka sönder plåten.. 😉

  Tack för alla dina tips! Vi tvättar just nu, så in med tvätten i maskinen, dosera tvättmedel, sätta på maskinen, plocka ut och hänga upp har hon hjälpt till med hittills. Tyvärr är jag inte riktigt lika intresserad av ordning och reda som dig, så jag gör det när jag absolut måste….

  Men nu blev det snart lunch, så vi får nog ta oss ut efter vilan istället. OM hon hade tänkt sig att vila då altså! 😉
  Kram

 5. pepparkaks baket lämnar jag tills vi är båda hemma 😉
  jo hund tankarna har nog stannat vid beagle eller wimeran, men så vaknade längtan efter en schäfer då vännen fick sin tjänstevovve i onsdags <3 har själv haft schäfer i 2 omgångar och en sibirisk laika!

  • Härligt! Jag var hundförare i lumpen och hade då en schäfer. Jättemysig! Min förra sambo, som jag köpte Undra med, vägrade schäfer så jag fick tänka om. Det finns många härliga raser!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *