Kvällshäng och balförberedelser

Elise somnade redan klockan sex ikväll för hon hade bara hunnit sova en timme på förskolan innan sopbilen hade väckt alla barnen. Det är väl enda nackdelen med att de sover utomhus, kan jag tänka. Ikväll förbereder vi oss för bal här hemma och har hängt fram klänning, sjal, smycken, skor, väska, mässdräkt, slängkappa, guldknappar och annat som inte får glömmas imorgon. Det ska bli roligt att gå på bal för nu var det ett och ett halvt år sedan sist.

Jag ska bära samma klänning som jag gjorde förra balen, då jag också var gravid i ungefär samma vecka, fast då gick jag som baldam till Tuffbästis snygga kille, imorgon blir det den ännu snyggare Militärpappan! Jag ska inte gå till någon frisör  utan sätter upp håret på ganska enklaste sätt själv här hemma. Tuffbästis och hennes Snygga kille ska passa Elise här hemma hos oss och Vackerbästis ska med på balen som baldam åt en kollega till Militärpappan.

Såhär snygg glider jag omkring om kvällarna i huset, i kläder som inte stramar i magen när man sätter sig i soffan… Någon mer än jag som gärna slänger på sig myskläder när ni kommer hem, eller är ni sådana som har förbud på det i ert hem? Man är ju inte särskilt het kanske, men vad fan!

image

Vi gjorde egen pizza ikväll, Militärpappans val och jag hade inte stora förhoppningar men det blev riktigt gott! Jag gillar inte pizza och det innehåller på tok för mycket energi för att äta en vanlig fredagskväll för min smak, men det var faktiskt gott. Min pizza är på högersidan och jag har på cocktailtomater, oliver, vitlöksost, basilika, tomatsås och ost.

image

Ni vill se bilder på preggomagen och här har vi en från idag. Här i graviditetsvecka 27. Jag ser lite ut som en brottsling när jag står uppställd på detta sätt och det får mig direkt att tänka på en rolig bild jag såg på jobbet häromdagen…

image

… här har vi den!

Slutligen en bild på mig och Elise när hon kom från förskolan idag och jag själv var nytränad. Det är ju inte konstigt om man skulle få ont i ryggen menar jag, så böjd som jag står när jag bär på henne!

image

15 thoughts on “Kvällshäng och balförberedelser

 1. här används också mjukiskläder frekvent! och ännu mer sen 1a graviditeten.. HATADE allt som klämde åt … :))
  så har ff svårt för t.ex trosor med bred resårkant.. dessvärre :((
  har lite svårt att ha strumpor också numera.. haha men när det är kallt så har jag ju inget val!:)))

  va god pizzan ser ut! mumma! o va fiiiin mage du har! ps hoppas du visar en bild här i bloggen när du klätt upp dig innan ni ska iväg till balen!:)))

 2. Här hemma anses jeans vara ytterplagg, de åker av så fort det går! När jag var mammaledig slet jag ut 3 par mysbyxor, de är håliga, noppiga och fula och jag använder dem fortfarande =)! Ha det så roligt på balen imorgon!

 3. Men så klart att man ska få gå i myskläder hemma! Så opersonligt och strikt om man skulle förbjuda det i hemmet :0
  Jag skrotar oftast runt i mjukiskläder hemma, även om jag inte har en gravidmage som vill ha löst sittande kläder 😉
  Kram

 4. Otroligt spännande med bal! Ser fram emot fina bilder efteråt! Jag har nämligen aldrig varit på bal. Alldeles för ekonomisk för att lägga ut mina pengar på det när jag gick i gymnasiet (ehm… vad hände med det sen?!) för att inte tala om att jag inte hade någon dejt. När man som 18 åring är tillsammans med äldre killar får man vara beredd på att de inte tycker skolsaker är lika upphetsande..

  Sv: Jadu -vad gjorde vi? Skalade clementiner. Jag tittade på och ungen skalade. För sånt får man inte hjälpa till med. Vi ritade, bråkade och tjafsade om kläder. Tvättade några maskiner med tvätt, gick till affären för att köpa risgrynsgröt. Premiär för A – ingen höjdare. Sen somnade vi i min säng när jag skulle sträcka på ryggen, vaknade två timmar senare. Mycket mer än så hann vi inte… 😀 Inte speciellt kul, men nu ikväll har vi i alla fall kvitto på att hon är frisk och det är värt mycket!
  Förresten har jag aldrig plockat ut VAB heller förut, men ju äldre hon blir desto mer krävande. Tidigare kunde jag ändå jobba minst 4 timmar på dagen och sen plcoka ihop timmarna någon annanstans. Nu krävs det att hon är RIKTIGT sjuk för att det ska fungera….

  Ha en underbar helg nu!
  Kram

 5. Hehe, rolig bild! Och god pizza, jag tror jag ska baka en till i morgon. Jag tänker ju inte så mycket på det där med energi och sånt, det duger gott för mig. Vilket modernt hem ni har! Och till sist, jag sätter gärna på mig mjuka brallor, men ofta har jag kjol och leggings på mig och då byter jag inte om. Det är ju redan som myskläder!

  • Vissa delar av hemmet är mer modernt än andra, om man säger så. Köket var det första vi renoverade när vi flyttade hit. Vi älskar ju att laga mat och baka och så har vi öppen planlösning på hela entréplanet där köket ligger.

 6. Vännen. Du är inte tjock som en elefant nånstans. Inte ens om magen. Du rä hur fin som helst så jag tycker att du ska släppa de dumma tankarna du har om dig själv! Du är frisk och ser bra ut. Du har en underbar familj och en liten på g. NJUT!

  • En del sitter i huvudet, men vågen talar också, du vet… Jag har blivit bättre på att släppa det där sedan jag för ett par veckor sedan började skriva ner allting jag äter. (har slutat nu). Jag såg att det inte var så onyttigt och kunde bara byta ut ett par livsmedel. Så jag gör så gott jag kan så får jag en härlig fyllig kropp att jobba ordentligt med efter graviditeten! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *