Fredagshäng med fina vänner

Lagom till jag kom hem från jobbet igår kom Läkarefamiljen på besök och tillsammans lagade vi mat. Vi grillar mycket och oftast kyckling eller kött, så igår var första gången för oss att lägga en hel laxsida på grillen. Läkarepappan hade gjort det förut så han och Militärpappan grillade och dividerade om tid över glöden.

Alltså det är något speciellt med män och grillar va, eller är det bara jag som känner så? De verkar liksom ha ett nästan osunt förhållande till grillning…

image

Till laxen serverade vi kokta rödbetor från landet med getost till och grillad zucchini modell bautastor som också den kom från vårt trädgårdsland. Det var första året vi satte zucchini och nu ger det verkligen utdelning! Kul och bekymmerslös odling!

Vi serverade ett vitt vin till som visst smakade bra. Själv dricker jag i princip inte alkohol och köpte därför ett mycket gott alternativ som jag druckit några gånger i sommar. Jag tycker inte om alkoholfritt vin, alltså mineralvatten är toppen för mig, men ibland vill jag också dricka något lite festligare och då har jag hittat Amé på Systembolaget, ett alkoholfritt rosé. Det är rosa och mousserande, mer som läsk än som vin, men inte alls så sött. Innehåller druvjuice men inget annat tillsatt socker och smakar supergott!

image

image

Vi hade en trevlig kväll och jag somnade när jag nattade Elise strax efter nio och sov sedan hela natten. Precis som sig bör efter första jobbveckan efter semestern!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *