Hjälp med vardagspussel

image

Lagom till att jag är tillbaka på jobbet igen efter semestern börjar jag oroa mig lite inför höstens livspussel. Mest det där att Militärpappan jobbar mycket borta i perioder och att allt då hänger på mig. Visst, ett heltidsjobb och dagishämtning- och lämning, matlagning, hushåll och läggning av barnen. Och all eventuell VAB. Men uppe på detta en stor hund full av energi och ett eget behov av träning för att tanka energi och orka. Hur gör man?

Jag har gjort det förut, närmare bestämt i tre år men egentligen aldrig varit riktigt nöjd. Saknat energi, tålamod med hunden och fem timmar extra per dygn.

En stor framgångsfaktor för mig när jag är ensam tror jag är att få hjälp med hunden. Antingen av någon som går ut med henne eller av någon som passar mina barn när jag går ut med hunden. Både för min och hundens skull. Och barnens, för att vara konstant irriterad för att en tredje pockar på maximal uppmärksamhet, skäller, snor mat och piper konstant gör ju knappast mig till en bättre mamma!

Vi har övervägt många alternativ, bland annat att själva annonsera. Vi har också rivit av lappar på stan där folk erbjuder sina tjänster. Men vi har aldrig kommit till handling för det har inte känts hundra procent rätt. För dyrt, för krångligt, för långt bort, för ung och vem är egentligen denna människa..?

För ett tag sedan fick jag dock ett tips om en sajt, Tendea.se, som fungerar som en nätplattform där jag kan söka efter bland annat både barnvakter och hundvakter nära mig. Jag får upp personer som lagt ut en beskrivning om sig själva, vad de erbjuder till vilka priser och vilken erfarenhet de har. Toppen! För oss är det mycket enklare att välja ut några potentiella hundvakter eller personer som kan passa barnen utifrån en sådan sida, än att själva annonsera och sedan sålla utifrån det.

Min oro känns genast mycket bättre och jag andas ut lite inför höstens vardagspusslande ensamhet. Jag vet att jag har många systrar där ute i liknande sits som mig. Har ni barnvakter och/eller hundvakter eller hur har ni valt att lösa vardagspusslet i er familj?

4 thoughts on “Hjälp med vardagspussel

 1. Nu under hösten blir det tvärtom hos oss. Jag kommer gå kurs i Boden i 10v så mannen här hemma får en tuff period framför sig. Just i höst kommer han gå ned i tid för att få en mer dräglig tillvaro. Samtidigt innebär ju det att han inte kan ha ett enda ÖD, jobba kväll osv. Vi konkurrerar ut varann litegrann känns det som. Vi har en superbra grannfamilj som har en son som är lika gammal som E. De skolas in samtidigt om två veckor på samma förskola så där kommer vi kunna hjälpa varandra med hämtning och lämning. De har hjälpt oss mycket när någon av oss varit ensam (mest jag) då den andra varit på övning. Både med gemensam middag o tid till träning. De är verkligen guld värda då vi inte har några anhöriga i samma stad. Efter jul blir det ombytta roller då det blir kurs på annan ort i 14v för maken o jag blir hemma. Ska helt klart kolla in den där sidan och se om det finns nåt här med. Eller var det bara för K-krona?

  • Ja gör det! Det finns i hela Sverige och verkar kanon, tycker jag!
   Ja, herregud vilket farande och pusslande när båda valt ett jobb som våra familjer gjort! Men visst, sen är man ju ledig några veckor här och där också.
   Lycka till!

 2. Jag är tacksam så länge vi slipper pussla, samtidigt som det såklart vore oerhört välkommet med ett jobb för mig, men det är ju en annan situation.
  Eftersom dilemmat med stor, energisk, tidskrävande hund samt 2 barn finns även här så förstår jag din ångest. Vi försöker lösa det med spårträning o andra leta-uppgifter så att hjärnan blir trött. Sen är vi väl helt ärligt lite dåliga på promenad-biten, särskilt sommartid. Ensam med barnen är det helt värdelöst att ge sig på en promenad, det går bara att genomföra med någon sorts barnpassning. Så jag skulle nog föredra att nån passade barnen när jag tog ut hunden på en ordentlig runda (varann, var tredje dag) om jag hade samma förutsättningar som du. Kan du be vänner/bekanta/grannar/släkt att passa nån timme vore ju det toppen. Eller hitta nån pålitlig barnvakt (vilket jag själv skulle ha jättesvårt för). Oavsett hoppas jag det löser sig, för visst gaur det!

  • Ja, allt har sina fördelar och nackdelar… Förstår att du gärna vill ha ett arbtete. Samtidigt skönt att just vardagspusslandet är enklare just nu.
   Tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *