Frukost!

Jag är en frukostälskare! Som alla andra mål borde man äta olika frukost, men det är lätt att alltid varje morgon ställa fram samma. Endel äter ju samma frukost i flera månader, ja till och år! Men jag vet inte många som äter spagetti och köttfärssås till middag varje dag under samma tid… Förutom en lite speciell men härlig kille som jag jobbade med ett år. Han åt vita bönor i tomatsås i princip varje vardag hela året. ”Både billigt, nyttigt och gott”, sa han alltid.

Själv mår jag illa vid bara blotta tanken, men så har jag aldrig smakat det heller, så det är ett obefogat illamående. Men jag är lite knusslig med maten, som de sa på BB; ”Frida? Ja, det är hon som inte äter någonting.” Fast det gjorde jag ju såklart! Men jag har verkligen svårt för storköksmat! Det går knappt ner. Och så fort det går ner så tänker jag att det ska komma upp igen, fast det gör det inte. Inte ens när jag tänker så, men det känns så, så jag försöker i möjligaste mån att undvika den typen av mat.

Men jag älskar mat annars! Gillar att laga mat och äta det jag själv svängt ihop, då vet jag vad det är i. Jag vet, jag är hopplös, men jag har blivit bättre. Jag har varit värre. Och yngre…

Jag är något av en periodare när det gäller frukost och just nu ser mina vardagsfrukostar ut såhär:

Vardagsfrukost

Det är den här frukosten som gäller för tillfället!

En tallrik A-fil med linfrö, solroskärnor, katrinplommon och fikon. Ett kokt ägg. Ett stort glas vatten sveper jag innan jag häller upp min dagliga dos ProViva och färskpressad apelsinjuice. 25 ml Aloe Vera juice samt 1 tablett för blodtrycket och 1 för allergin.

8 thoughts on “Frukost!

 1. Jag har ätit samma i fler år. Start Russin med mjölk. Som bonus med skivad banan. Men nu varierar jag mig mer. Honungsyoghurt eller rabarberyoghurt eller rent av skogsbär, helst med någon färsk frukt i (allra hlst jordgubbar men då skriker E så det skippar jag nu). Och så några flingor av Start-karaktär eller müsli. Efteråt: en kopp te.

  Det som är bra med att äta samma är att jag vet exakt hur mycket jag behöver äta för att hålla mig mätt.

 2. Hihi, du låter precis som mig, en frukost-älskar av stora mått och matglad i allmänhet, men jag kan INTE äta storköksmat eller typ halvfabrikats-grejer som stått framme länge… vilket dessvärre gör en lite besvärlig i vissa situationer 😉

 3. Jag är dålig på det där med frukost, och jag har blivit sämre nu när jag fått barn. Men jag gillar att äta lagad mat till frukost, som blodpudding eller spagettioch köttfärssås.

 4. Så skönt att vi är fler som är likadana :-). Jag har inte blivit ett dugg bättre sedan jag blev äldre så jag antar att det är ett bestående tillstånd att inte gilla storköksmat.

 5. Ser gott ut! Berätta mer om aloe vera juicen!

  Jag äter alltid naturell yoghurt men varierar vad jag har till. Just nu müsli med mycket torkad frukt och nötter. Och så en macka på grovt bröd med ost eller skinka. Måste ha yoghurt och bröd varje morgon! Här hemma äter vi nästan bara hemlagad mat utan tillsatser och inga light-produkter. På BB var maten riktigt äcklig men jag var så lycklig och mån om att äta för Isaks skull att jag åt upp allt för det mesta. Allt smakade likadant tyckte jag. Blä.

  Klart jag håller koll på din blogg, går in flera gånger om dagen!

  Det är en kopparspiral jag har! Har bara haft den några timmar men kan rekommendera det! =)

 6. Du och jag har ju samma probelmatik med storköksmat! Det är fruktansvärt! Och jag är också frukostmänniska, hotellbuffé är verkligen värt pengarna på hotell då jag tar nytt fem gånger typ…

 7. Å vad gott det låter och ser ut….
  Jag kommer över till dig imorgon så ”frukostar” vi i flera timmar 😉

  Ps. Varför kan man bara säga ”lunchar” och inte ”frukostar” eller ”middagar” när man tex ska göra något ihop med någon annan…

  Nåt att klura på 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *