Gillestugan före och efter

Vi har öppet ner till gillestugan i källaren och på ena sidan om den ligger duschrum med bastu och på andra sidan ligger tvättstuga, matkällare och klädkammare. Gillestugan har använts mest som förvaringsutrymme åt möbler som mer eller mindre är på väg ut från huset… De förra ägarna använde gillestugan som biljardrum.

Nu har vi gjort om! Hantverkare har målat tak, lister och väggar vita samt satt upp en tapet på ena väggen. Efter detta följde intensiva dagar med inredning där jag stått för idéerna, stil och färg medan Militärpappan stått för herrejösses-inkoppling av hemmabiosystem. Nu är det färdigt!! Får jag lov att presentera Militärfamiljens mys-bio-barnrum!

image

Uppifrån hallen möts man av denna syn när man kikar ner i nya rummet. Vi har en villa i tre plan med bara en halvtrappa upp till sovrummen och ned till källaren.

image

Flickorna har fått en egen myshörna under trappan med mjuka madrasser och sköna fällar och kuddar att mysa med. De kan tända där under med om de vill.

image

image

Vy från soffan mot flickornas hörna.

image

Och här sitter vi när det är filmtajm.

image

 Och tittar hitåt. Expedithyllor slukar alla leksaker så vi slipper ha dem i vardagsrummet framöver!

image

Inredningen går i vitt, rosa och turkost. Fjärilstepeten är från Mimou och jag är kär i den! Den mesta inredning är från Ikea och Åhléns. Behöver jag säga att vi älskar vår nya källare?!

12 thoughts on “Gillestugan före och efter

 1. Men herrejösses va fint!!!!!!! Fy 17 va härligt att ha såna ytor!!
  Sjukt avis!! Vi sitter i skrivande stund och försöker få ihop vår lägenhet för två stora å två små med alla prylar! Vilken möbel vi än väljer så måste det vara smart förvaring inbyggd, suck…
  Otroligt fint! !!

  • Ta k Annika! Förstår er frustration över trångboddhet, fy tusan, man blir bortskämd såhär 50 mil från där allt händer! =)
   Hörde av Camilla att ni skulle ha en liten till! Så himla himla roligt!!!! Stort grattis!
   Kram

 2. Oj vilken skillnad! Jag önskar så att barnens leksaker kunde hålla sig inne på deras rum. Jag tror det blir en ny regel när O är stor nog att förstå konceptet. Då får sakerna hålla sig ur vardagsrummet!

 3. Pingback: Renovering övre hall före och efter | Militärmamman

 4. Hej verkligen superfint!! Nu ser jag att det var ett tag sedan du postade det här inlägget. Men dom runda pastellmattorna var är dom ifrån? Hoppas du ser att jag skrivit 🙂 du får gärna svara till mailen Mvh anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *