Graviditetsvecka 40

Jag var hos barnmorskan i fredags och alla värden såg fortfarande fina ut. Det är som att barnmorskan och läkaren knappt tror det är sant! Att det är sådan skillnad från förra graviditeten. Själv är jag mest lycklig!

Vecka 40

Vecka 40

Jag börjar nu samla på mig en del vatten i framför allt händer och fötter, sådär så fotknölarna liksom försvinner och fingrarna känns läskiga att böja. Sedan ett par dagar har jag plötsligt inte ont av foglossningen heller, mer än om jag halkar i snön eller så. Såklart är jag sjukt otymplig när jag till exempel ska vända mig i sängen men det hör väl till. Militärbebisen är inte fixerad ännu utan ligger i rätt riktning och med ruckbart huvud, vilket är typiskt för omföderskor, enligt min barnmorska som menar att det nog behövs ett par rejäla värkar innan den åker ner dit. Mina bröst har växt som tusan bara denna vecka och ömmar och spänner och jag har nu en endaste bh som passar.

Annars känner jag inget. Inga förvärkar, inga extrema sammandragningar och inget enormt tryck nedåt. Hm… Plötsligt händer det, eller?!

Jag fick en extra tid hos barnmorskan på måndag så vi kan kolla tryck och urin igen, bara därför att vi kan och det känns bra, bra att de har stenkoll. På onsdag är det beräknat att Militärbebisen ska komma och på torsdag har jag en tid hos läkaren, om han som jag plötsligt tror är en hon inte har tittat ut då. Läkaren ska då, som hon själv uttryckte det ”reta den lite”. Låter spännande! Först en vecka efteråt har jag tid hos min barnmorska igen och har jag inte fött tills dess skickar hon mig till förlossningen för bedömning.

Ja, det kan bli en händelserik vecka det här!

12 thoughts on “Graviditetsvecka 40

   • Nej, hon skulle bara ”känna lite” och då kände hon lite exta och det visade sig att livmodertappen var mogen. Och då ”kände” hon till lite extra…
    jag fick nämligen åka in på extra koll för jag hade fått högt blodtryck och svajig syn- känns det igen?! Början till havandeskapaförgiftning visade det sig senare.

 1. Ohh vad du är fin, trodde aldrig jag skulle säga det men nu saknar man magen. Liiite, bara liiite haha. Inte krämporna elr så men magen och ja att ha en liten filur därinne..
  Kram

 2. Och ja, det slår aldrig fel annars när man ska äta. En äter snabbt som bara den för att lösa den som har bebisen hahaa elr så får man äta och amma samtidigt… Så idag var verkligen lyx!

 3. Jag saknar faktiskt min mage riktigt mycket! Kanske extra mycket för att man vet att den inte kommer igen (mest troligt inte).
  Men det är ju underbart att du får må bra nu! Och jag förstår fortfarande inte det där trycket, för jag har aldrig känt det (innan de var på väg ut då)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *