Halstrad gös med pepparrotssurprise

I helgen testade jag det här receptet efter rekommendation från Hemliga Marie. Herregud så gott det var! Hälleflundra eller annan fastare fisk passar också bra. Vi använde färsk gös och nyskördade bondbönor. Den rivna pepparroten toppad med honung gjorde verkligen succé bland alla middagsgäster. Spännande smakkombinationer, festligt och fräscht!

Halstrad gös med pepparrotssuprise

Halstrad gös med pepparrotssuprise

För fyra personer:

4 st gösfiléer à 150 g

2 msk smör

1 tsk salt

vitpeppar

4 msk honung

200 g smör

600 g färskpotatis

250 g haricots verts

1 knippa rädisor

1 ask coctailtomater

250 g färsk pepparrot

2 msk smör

1 tsk salt

Gör såhär:

Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och låt den ånga av med en bit hushållspapper under locket. Häll kallt vatten på haricots verts och låt dem koka upp. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten.
Riv pepparroten, lägg i en skål och täck över med ett fat. Smält 200 g smör i en liten kastrull. Skölj och ansa rädisorna. Låt gärna en bit av stjälkarna sitta kvar.
Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Salta fisken och stek 2-4 min på var sida beroende på fiskens tjocklek. Lägg upp fiskbitarna efter hand på ett fat och håll varma i ugnen.
Hetta upp 2 msk smör i en stor stekpanna eller wok. Bryn potatisen en minut, tillsätt bönor, rädisor och tomater. Låt blandningen bli varm. Smaka av med salt.
Servering:
Lägg upp fisk och grönsaksblandning på 4 tallrikar. Lägg därefter en rejäl hög med riven pepparrot på varje tallrik, ringla över 1 msk honung och slå slutligen på ett par matskedar av det varma, smälta smöret. Servera pepparrot, honung och smör vid sidan om i skålar så finns möjlighet att servera sig själv mer av detta goda.

3 thoughts on “Halstrad gös med pepparrotssurprise

  1. Jag blir matt av alla dina fina maträtter och tänker att en dag ska jag lyckas göra en middag utan kelda osv…!! Har du nåt tips om keramiska knivar? Alex fyller 30 och jag vet att han spanat på knivar tidigare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *