Hela härliga helgen

Morgonbrasa

Morgonbrasa

Som småbarnsförälder är dagarna långa och det gäller att utnyttja tiden, tycker jag! Att jag älskar ordning och reda har nog inte kunnat undgå så många och något mer som är ganska typiskt mig är att göra mycket saker hela tiden. Soffhäng och lata dagar är ingenting för mig och tv:n kollar jag inte på mer än högst någon timme i veckan. Jag läser mycket hellre bloggar, tränar, bakar, plockar undan eller fixar med något projekt.

Balen började klockan halv fem i lördags och Elise var uppe med tuppen, som vanligt, vid sex, så var även jag. Vi tände en mysig brasa och drack välling i soffan innan vi satte igång med dagens aktiviteter. Jag tycker det är så roligt att få sällskap av Elise i mina aktiviteter och hon gillar verkligen att hjälpa till, så vi gör det mesta ihop nu för tiden. I lördags morse slängde vi ihop en lussebulledag runt sjutiden som vi tog tag i tillsammans efter ett par timmars jäsning.

Med den här går det som en dans att baka!

Med den här går det som en dans att baka!

Mammas lilla hjäpreda redo att hugga in.

Mammas lilla hjäpreda redo att hugga in.

Här har vi lite paus i bakandet och äter passionsfrukt. Mums!

Här har vi lite paus i bakandet och äter passionsfrukt. Mums!

Det visade sig ganska snabbt att det var enklare att baka pepparkakor med Elise än lussebullar. Hon gillade inte pepparkaksdegen men den gula lussebulledegen älskade hon och stoppade in allt hon fick i munnen… phu! Så jag hade lite sjå med att få ihop det, men det gick tillslut bra.

Äta gul deg var visst en hit!

Äta gul deg var visst en hit!

Vi bakade vanliga lussekatter och så gjorde jag några ganska stora bullar med mandelmassa inuti. Båda blev en hit och vi fikade ihop med Tuffbästis och hennes Snygga kille när de kom för att passa Elise så vi kunde smita på bal.

Färdigt!

Färdigt!

Sedan hjälpte hon till att dammsuga.

Sedan hjälpte hon till att dammsuga.

Vi kom hem från balen vid klockan två på natten och en timme senare somnade jag gott i min säng. Elise sov hela natten från klockan 18.30 utan att vakna en enda gång och det tackar jag ödmjukast för. Dock var hon pigg som en mört vid sex igen så det var bara att hoppa upp och vara glad. Oerhört tacksam att jag bara druckit vatten dagen innan, om jag säger så. För att inte säcka ihop av trötthet såg Elise och jag till att plocka undan en massa i huset, tvätta lite och slänga ihop en sats frukostbullar. Jag hade inget vetemjöl hemma visade det sig men hade något som hette lantbrödsmjöl, en blandning av vete, råg, korn och havre som jag använde istället och resultatet blev lika saftigt och gott!

Frukostbullar på fyra sädesslag

Frukostbullar på fyra sädesslag

Vackerbästis var ju med på balen och hon sov över här hemma hos oss. Hon är lika morgonpigg som mig, om inte snäppet vassare, så hon gjorde oss frivilligt sällskap från klockan sju. Gediget! Vi hann äta två frukostar innan Militärpappan dök upp för dagen runt lunch. Då bytte vi skift och vi andra gick och la oss ett par timmar till. Skönt!

Vid en av frukostarna. Den gulliga skeden med katten är från Animal friends av Karin Mannerstål. (ni vet hon med det galna håret i Äntligen hemma). Elise älskar dem!

Vid en av frukostarna. Den gulliga skeden med katten är från Animal friends av Karin Mannerstål. (ni vet hon med det galna håret i Äntligen hemma). Elise älskar dem!

Var är Elises näsa?

Var är Elises näsa?

Var är Vackerbästis näsa?

Var är Vackerbästis näsa?

Förutom att själva balen var väldigt trevlig så var det underbart att få hänga med Vackerbästis igen. Det var så länge sedan sist! Vi träffades av en slump när vi var ute och gick med våra hundar för ett par år sedan och började prata och kände direkt en connection. Sedan dess är vi oskiljaktiga! För ett halvår sedan flyttade hon tio mil bort och det blir inte att vi ses lika ofta längre och det saknar jag, nästan varje dag!

7 thoughts on “Hela härliga helgen

 1. Uj vad ni är hurtiga! Låter dock en underbar helg måste jag säga, ni får verkligen ut det mesta av tiden. Jag skulle kunna summera vår på tre rader tror jag. Fast i helgen blir det nog mer fartfyllt!

  Sv: Jo, nog tusan reder de sig själva rätt bra i den här åldern. Iaf min fröken ”Jag kan faktiskt själv mamma”. Hon blir nog läskigt lillgammal har jag en känsla av…
  Och ja, er support i barackerna i Arboga är ju lite rolig. Jag känner till dem väl kan jag väl säga.. 😉

 2. Oj, vad jag önskar att jag var lika effektiv som du! Men jag älskar att sova länge, slappa och titta på TV 😉 Vi har tack och lov fått en dotter som sover länge, så våra helgmornar brukar börja först runt åtta.

  Angående igångsättningen så gick vattnet, men värkarna stannade av helt. Efter ca 1,5 dygn var vattnet som sipprade grönfärgat vilket betyder att bebisen blivit stressad och bajsat, alltså behöver den komma ut. Så jag var på kontroll på fredagen runt halv två och inlagd, med överenskommelsen att om inte förlossningen kom igång spontant under natten så skulle jag sättas igång dagen därpå. Inget hände och jag fick igångsättningsdroppet runt 10 på lördagen och så är M född 23.47 samma dag.

 3. du är otäckt overklig..
  önskar att jag hade 1/10 av din förmåga på alla punkter hade jag varit nöjd!!
  men tycker det är rätt mysigt att sitta i soffan ibland – dock ej nu de sista dagarna när fogarna värker igen =(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *