Kustflottans bal 2011

Militärparet på väg till bal!

Militärparet på väg till bal!

Varje år bjuder Militärpappans högsta chef till bal och i helgen var det dags. Först äts det middag ombord på respektive fartyg men i år var det av olika anledningar omöjligt att vara på det fartyg som Militärpappan arbetar på så vi tillbringade förkvällen på en ö, Mjölnarholmen, strax utanför Trossö, som Karlskrona stad är beläget på.

Vi blev upphämtade med båt och följde sedan ljusslingor i gräset som ledde till det hus på ön där vi skulle tillbringa de närmaste fem timmarna. Det bjöds på en trerättersmeny med tillhörande öl, viner och snapsar. I sann militärisk anda sjöngs en hel del visor och det skålades för fullt, för egen del i vatten. Kvällen fortskred och det bjöds på avec till kaffet och därefter ett gediget drinkbord.

Vackerbästis var med på balen som baldam till en kollega till Militärpappan

Vackerbästis var med på balen som baldam åt en kollega till Militärpappan

Toaletten låg en bit bort från det hus vi satt och åt i och bedtod av ett spartanskt utedass… En något omständig procedur inleddes varje gång en baldam skulle pudra näsan, i ett svinkallt utedass utan spegel, upplyst av ett stearinljus, i bästa fall. Åter igen : jag vill vara man. Trots mitt minimala intag vatten under kvällen tryckte bebisen på blåsan och efter att ha kissat med dassdörren vidöppen (ljuset slocknade) ett par gånger högt nynnandes för att ingen oväntad kissnödig balgäst skulle dyka upp mitt i kisset, gav jag upp och satte mig på huk i gräset en bit från huset istället. En bild på det hade suttit fint! Iklädd balklänning uppdragen till midjan, nedsjukna klackar i leran och lite gräs kittlandes i rumpan kände man sig som en förnäm och vacker dam på väg till bal. Och sen lite skak av rumpan på det och upp med trosorna så var vem som helst på banan igen!

Vid tio gick båten tillbaka till fastlandet för vidare transport till stadshotellets festvåning där det vankades dans till Arvingarna. Uppe i festvåningen kryllade det av vackra balpar som alla inlett kvällen på liknande vis som vi. Kanske med en något värdigare toalett. Vi dansade, minglade, åt korv, drack drinkar eller vatten och hade allmänt jättetrevligt!

Dans till Arvingarna

Dans till Arvingarna

Massa folk i olika grader trängdes på festvåningen

Massa folk i olika grader trängdes på festvåningen

Klockan två satte vi oss i bilen och jag körde hem. Hemma väntade Tuffbästis och hennes Snygga kille med en sovande Elise och en hund. Allt hade gått utmärkt! Elise hade varit jätteglad, ätit all mat, badat, pussat alla djuren godnatt och somnat innan godnattsången var slut. Fantastiskt! Tänk att vi har så fina vänner som hjälper oss så att vi kan gå på bal en mörk kväll i november!

Min klänning är mest spännande bakifrån

Min klänning är mest spännande bakifrån

 

15 thoughts on “Kustflottans bal 2011

 1. Så fina! Och vad roligt med bal! Har bara varit på riktig bal en gång – julbalen i gymnasiet. Men det verkar så himla trevligt! (även om riktiga toaletter är att föredra) Kul att det funkar så bra att lämna E hemma också, det gör det ju lättare för er som föräldrar att slappna av och roa er ordentligt.

 2. Åh vad kul att se ryggen, väldigt vackert!

  Bor ni nära karlskrona? Blev lite förvirrad nu haha för då är det inte sååå långt från vårt renoveringdobjekt ute i skogen.

  Ljuslyktan är från Bossons. Tror de har nätshop också typ bossons.se elr likn.
  Det jag gillar med båda är att man kan skruva av kronljushållarna och då sätta in stora blockljus istället. Jag gillar kronljus men det är kul att kunna variera.
  Kram

 3. Men vad kul! Vårt hus ligger i Buggehult mellan Emmaboda och Vissefjärda så det är en timme typ. Ja nära och nära, allting är ju relativt hihi men det kändes nära.
  Godnatt

 4. Wow, vad fina ni är! Skitsnygg klänning och du är så vacker i din mage (jag tror fortfarande att det är en pojke för din mage påminner så mycket om min med Isak)!
  Jag skrattade högt när jag läste om dina toabesök!

 5. Hej Frida! Vilken liten söt bebis-Elise du har och likaså bebismage! Hoppas verkligen du ska få må fint graviditeten ut den här gången. Jag tillåter mig att bli lite avis på att du kunnat träna så bra under graviditeten, underbart! Jag hoppas att jag ska kunna ta igen mina veckor i sängen med massa träning framöver. Man mår ju så bra av det!
  Massa kramar från Ia

 6. Ja att gå på den årliga balen med mannens jobb e inte helt fel! I år hade de 200 års jubileum som skulle firas i dec men då vår lilltjej e bara någon vecka då så missar vi det. Så synd!
  Fin klänning du hade!
  //Sofie

 7. Pingback: Det vankas bal | Militärmamman

 8. Pingback: Kustflottans bal 2012 | Militärmamman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *