Helgens träning

Bästa träningskompisen Läkaremamman och jag skulle löpträna igår och med oss fick vi två män, någon annans, men det gick bra ändå! Vi sprang en mil i 5,40-tempo och hade som vanligt förskräckligt trevligt!

Jag var väldigt trött igår kväll och efter ett par timmars strömavbrott där jag och Militärpappan tvingats att umgås(!) med ett par parti Yatzy var jag helt slut av alla vinster så jag somnade redan innan klockan tio… Skönt!

Idag stod det styrketräning i gymmet på schemat och Läkaremamman var förstås med idag också. Vi körde ett pass som ni får ta del av lite längre ned. Först vill jag visa er en övning som den där monsterbiffen till sjukgymnast ordinerade mig när jag fick ryggskott i somras. Jag gör inte övningen mer än någon gång i veckan nu men jag tycker att den hjälper mig att använda just de muskler i svanken som jag lätt tappar kontakten med i andra övningar. Och så har jag inte haft fler ryggskott heller!

image

Jag ligger rak med fötterna i marken och pilatesbollen högt upp på ryggen. Armarna har jag utsträckta i sidorna och så ser jag till att pressa upp höften så jag blir som ett bord. Sen flyttar jag fötterna med små steg åt ena sidan och följer med med hela kroppen så att bollen hamnar längre ut mot armen. Fortfarande lika rak i kroppen. Sen går jag åt andra hållet istället. Och så gör jag ett par gånger. Riktigt tung övning faktiskt. Och effektiv. 

image

Här är bollen lite mer till vänster under mig än i mitten.

Dagens pass: Ett block i taget, tre varv per block och så lite vila som möjligt. Precis som vanligt!

Block 1: 

Superset: Knäböj med vikt + Utfallshopp

Dips i maskin

Superet: Joystick + Joystickkast (första två övningarna)

Block 2:

Hantelrodd+Ovända flies (första delen av klippet)

Superset: Bicepscurl på medicinboll + Snabba knäböj m rumpan ner på sits.

Latsdrag

Block 3:

Enarmsbröstpress på pilatesboll

Axeltrippeltia

Plankan med händerna på medicinboll

image

Läkaremamman i planka med händerna på medicinboll

Sedan avslutade vi med tre varv Planka med fötterna på bänk där vi gjorde en armhävning för varje gång vi lyfte på ena foten (så långt vi orkade, sedan lyfte vi bara på foten eller gjorde armhävning) och alternerade detta med vanliga rygglyft.

Välkommen träningsvärk!

 

 

8 thoughts on “Helgens träning

  1. Wow vad du imponerar! Inte nog med att ni höll 5:40-tempo, vilket jag tycker är hur snabbt som helst… ni hade trevligt också. Betyder det att ni PRATADE medan ni sprang? Det går liksom inte för mig, oavsett vilket tempo jag håller. Du är ju så galet vältränad att jag blir alldeles avundsjuk.

    Kram på dig!

  2. Pingback: Starkare än du | Militärmamman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *