Högsby T&R

Vi har varit i Högsby en kortare sväng och åkte hem nästan när vi nyss kommit kändes det som. Kvar lämnade vi Vackraste hunden, hon ska få vara på ”kollo” och skrämma slag i Den svarte, få konkurrens om maten och mysa i knäveck. Härligt för henne och härligt för mig!

Nu har Militärpappan bara två veckor kvar i Halmstad och jag kanske inte ens behöver nämna hur glad jag är över att han kommer hem?! En annan mamma sa till mig för ett tag sedan: ”Om ni ska ha fler barn låter du väl inte Militärpappan vara borta sådär länge igen?” ”Jo, svarade jag, bara han tar med sig hunden”. Jag är därför väldigt tacksam över att hans underbara föräldrar tar hand om henne lite nu! Tusen tack!

I det yrke vi båda har valt är avstånd något man får räkna med. Det blir såklart inte lättare för det rent praktiskt men kanske mentalt, för vi lever i den världen. Militärpappan är ofta på övningar och kan vara till sjöss flera veckor i sträck och jag är ibland på övningar i skogen. Nivåhöjande utbildningar är oftast på annan ort och sträcker sig över ett eller flera år. Och så ska vi tjänstgöra i utlandsstyrkan som en del av vårt dagliga arbete. Jag var i Bosnien i ett halvår och vi vet varken när det inträffar,vart det bär eller vem av oss det gäller. Vi vet bara att. Att den tiden kommer då vi måste vara borta från varandra igen men förhoppningsvis dröjer det tills nästa gång.

I Högsby åt Elise morot med större aptit än både potatis och palsternacka, kan det vara sötman tro?! Mer morot blir det och sedan står majs på tur hade jag tänkt mig. Vad gillade era barn bäst i början?

På vägen hem var Elise trött och vår tanke var att hon skulle sova men Elise tänkte annorlunda… Hon gallskrek i 13 mil med undantag för tre kortare stopp med bilen då vi höll på att bli galna, då tog jag upp henne i min famn och hon började direkt att skratta! När vi hade tre mil kvar somnade hon, så vi passade på att köra förbi stan och köpa hem sushi.

Imorgon har vi en hel del saker att ta tag i och jag har en massa energi för idag har jag fått sova middag! Underbart!

8 thoughts on “Högsby T&R

 1. skönt att lämna vackraste hunden på kollo antar jag! skrattade så åt att P får åka igen bara han tar med sig hunden =) ha ha ha

 2. Skönt att få en paus och hjälp :o) Jag Ska på återkontroll på ons och jag ska träffa barnmorskan på amandagruppen för fortsatt samtal om förlossning den 9 dec. Längtar så till att börja träna ordentligt, får se vad MVC barnmorskan säger på ons ;o) Kan väl höras snart. Jag far till K-na mån-tis, ska klippas och umgås med päronen. Och du, japp Ebba och jag grät i kapp ;o) hihihi…

 3. Isak gillade majs och blomkål bäst i början, nu går det mesta ner =)

  Så när din mammaeldighet är slut kan du bli skickad till t ex Bosnien i ett halvår? Har jag förstått det rätt då? Låter ju hemskt i mina öron men precis som du säger så är ni ju förberedda mentalt på det. Hoppas för er skull att det dröjer tills Elise är lite större… Eller?

 4. Typiskt att hon inte somnade tidigare. Min sambo har varit ute och plogat i natt och det tyckte jag var jobbigt. Skulle aldrig klara att vara själv en längre tid. Ett tufft jobb ni har.

 5. Kul med ”kollo” i Högsby!!
  Inga Beatha har alltid gillat morotspuré. Det fungerar fint som fika fortfarande.

  Hoppas ni haft en fin helg.
  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *