Inget Kustjagaren för oss i år.

image

Med stor besvikelse i hjärtat måste jag meddela att jag inte kommer att köra Kustjagaren som går på lördag och som jag haft siktet inställt på sedan ett år tillbaka.  Jag har gjort bedömningen att min höft kanske inte kommer hålla för sex timmars belastning och jag vill inte chansa.

Inte en endaste gång har jag varit skadad i min kropp, utom ett ben som sparkades av av en häst för 14 år sedan och som jag aldrig känt av några sviter från. Förra året under Kustjagaren fick jag dock ont i höger höft och ingen som jag sökt hjälp hos har hittills lyckats hitta vad det är för skada eller ens var den sitter. Jag har rehabat efter olika program från både Osteopat,  Sjukgymnast,  Läkare och Akupunktör men utan framgång.

Efter Kustjagaren förra året tog det två månader av total vila att ens kunna gå utan smärta. Det tog ett halvår innan jag kunde springa en mil igen och min styrketräning för benen samt Crossfiten har jag helt fått avstå ifrån. Detta har gjort mig väldigt nere och på kuppen har jag nästan lyckats ha ihjäl personer i min omgivning som jag tycker mycket om, typ min familj, för att jag inte stått ut med mig själv.

Höften känns inte hundra och jag har med detta som bakgrund tagit beslutet att inte starta i Kustjagaren på lördag. Det är helt enkelt inte värt det. Närmast i tur väntar istället en magnetröntgen.

Så, om någon av er är sugna så finns en startplats ledig! Vilka känner sig manade?!

11 thoughts on “Inget Kustjagaren för oss i år.

  1. Tråkigt med höften men säkert rätt beslut att inte delta på lördag. Man ska ju som sagt lyssna på sin kropp. Hoppas du snart kan få besked om vad det är i höften som smärtar dig.

  2. Förstår precis hur du känner, jag avstår Åre extreme på lördag pga problem med knät. Jag försöker också tänka att det inte är värt det men det är ju inte helt lätt….. Hur som haver så tar du helt rätt beslut!

  3. Förstår att du är besviken! Tror dock att det ur kroppslig synvinkel är ett klokt beslut du fattat. Bättre att stå över den här gången än att kanske behöva leva med sviterna i resten av livet.

    (Som ps vill jag vara lite petig och meddela att det inte finns något som heter magnetröntgen. Undersökningen görs utan några som helst röntgenstrålar inblandade. Förkortningen MRT står för magnet resonans tomografi)

    • Jaha, intressant! Det var läk som sa magnetröntgen. Antar att det sägs så i vardagligt tal. Ska läsa på lite. Tack!

  4. Kämpar också med att fixa en höft, för mig har spinning, stretching och stötvågsbehandling hjälpt men det har tagit sin tid. Lycka till

  5. Men nääääää vad tråkigt!! 🙁 Jag lider med dig. Så himla trist att du är skadad, blä. Förstår att du är besviken men du valde helt rätt tror jag, inte värt att förstöra något ännu mer. Hoppas MRT ger några svar!

  6. Så trist! Det positiva med din vinterträning har ju dock varit dina framsteg i bassängen. Det har du till godo även framöver och jag är övertygad om att din envishet kommer att ta dig till startplatsen igen! Lycka till och vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *