Inlagd med raka svar

Hade tid klockan åtta i morse på förlossningen för provtagning. Men när jag kom hit stoppade de in mig på ”mitt” patientrum och undrade vad jag ville äta till lunch. Suck. Nu, två timmar senare är alla prover tagna, men blodet ej analyserat.

Det kom in en läkare hit i alla fall. En ny. En man. Och med sig hade han en underbar barnmorska! Jag beundrar läkarens pedagogiska förmåga, måste jag säga. Han förklarade grundligt och sakligt varför jag ligger här och undrade vad de sagt till mig i helgen. Sen berättade han hur hans plan var och vad som gällde.

Även fast det i den planen ingick att jag ska ligga här inlagd i en vecka nu, utan att få åka hem, så känns det okej, för jag vet varför och att det finns någon som tänkt. Det finns en mening med allt det här. Liggandet.

Mina värden är som sagt inte bra och jag har alla tecken på havandeskapsförgiftning. Militärbebisen mår bra, men de inte så tillfredsställande värdena belastar min lever och mina njurar på ett obra sätt. Därför vill man gärna ta ut Militärbebisen, så min kropp ska må bra, men man inväntar rätt tillfälle. Eller i alla fall ett så gynnsamt tillfälle som möjligt, innan man sätter igång mig.

Vid igångsättning vill man i möjligaste mån arbeta med kroppen och inte mot den, då det underlättar enormt mycket. Min livmodertappp är fortfarande bakåtböjd och helt sluten, vilket tyder på att kroppen inte är redo för förlossning ännu. Detta kan ändras på ett dygn och man ska kontrollera detta även på onsdag.

Det finns dock stunder då fördelarna med att sätta igång mig trots sluten livmodertapp överväger nackdelarna med havandeskapsförgiftningen och alla inte så bra provsvar. Då sätter de igång mig oavsett. Läkaren sa att det inte blir idag, om inte alla mina värden visar sig vara helt åt Tjotahejti!  Hans intention är att det blir igångsättning på torsdag, senast fredag. Det är viktigt att inte låta mig gå över tiden och jag är ju beräknad till på måndag.

Känns skönt att få veta så mycket och att få raka besked. Äntligen! Det är viktigt att jag vilar nu och att de har möjlighet att följa upp min kropp kontinuerligt, för att snabbt kunna läsa förändringar för eventuell igångsättning.

Därför ligger jag nu här. Igen.

10 thoughts on “Inlagd med raka svar

  1. Skönt att du fått klara besked! Nu ser vi ljuset i tunneln… du har ju fått ett datum! 🙂 Hoppas middagen var god på Montmartre. Själv har jag smittats av W så nu är jag förkyld med halsont och hosta men ok.

  2. åå vad skönt att du äntligen få klara besked. Känns även skönt för en annan att veta att du är under uppsikt. Då får vi se när er lilla sötnos kommer ut. Längtar så jag håller på att krevera 😉 Lycka till nu med allt vännen och får du allt för tråkigt får du ringa 🙂 Imon har vi möte med husleverantören, jag är lite smått nervös. Håll tummarna 😉 Många kramar till dig och mannen din.

  3. håller med de andra, vad skönt att du äntligen fått klara besked!Måste ju samtidigt kännas skönt för dig att de håller koll på dig och din bebis så att allt går som det ska!Stort LYCKA TILL nu!!!kram!

  4. Säger som de andra, skönt med klara besked! nu vet du att din tid inspärrad har ett slut och att du får någonting med dig när du blir utsläppt! Hoppas att dessa dagarna går fort så ni får träffa ert lilla mirakel snart! Kramar

  5. Å vad spännande. Önskar dig, din kropp, militärbäbis och militärpappa all lycka. Följer er, biter lite på naglarna och håller tummarna. Hårt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *