Intervallpyramid på löpband

Jag är ju allmänt trött just nu och behöver så mycket sömn som bara är möjligt så därför bestämde jag mig för att inte simma igår kväll, vilket annars är min måndagsträning. Simhallen öppnar inte förrän 20.00 och det blir helt enkelt för sent just nu. Istället bestämde jag mig för att springa korta intervaller och eftersom det var storm ute kändes det inte lockande att ge sig ut i mörkret. Inte ens för mig.

Det blev en sväng in till gymmet där jag sprang en intervallpyramid på löpbandet och så körde jag ett block bålträning som avslutning. Ett kort men effektivt träningspass!

Efter att ha värmt upp genom att jogga i 10 min ställde jag in bandet på 17 km/h och påbörjade min intervallpyramid. Efter bara ett par intervaller kände jag att det var lite väl snabbt för min del, så jag sänkte tillslut ner till 16 km/h och det kunde jag hålla hela pyramiden utan att dö, men ändå att vara på gränsen…

10 sek löpning 10 sek ståvila

20 sek löpning 20 sek ståvila

30 sek löpning 30 sek ståvila

40 sek löpning 40 sek ståvila

50 sek löpning 50 sek ståvila

60 sek löpning 60 sek ståvila

50 sek löpning 50 sek ståvila

40 sek löpning 40 sek ståvila

30 sek löpning 30 sek ståvila

20 sek löpning 20 sek ståvila

10 sek löpning 10 sek ståvila

Alltså lika lång vila som intervall och samma hastighet genom hela pyramiden. Nästa gång kör jag två pyramider, men igår räckte en gott.

Tänk att 7 minuters väldigt snabb löpning kan göra en så trött och svettig!

Efteråt gjorde jag plankan med armana på pilatsboll, plankan med fötterna på pilatesboll samt en övning där jag hade bollen i knävecket och vred från sida till sida med benen, skulderbladen ska vara mot golvet hela tiden.

Jag hittade intervallupplägget hos Lofsan, såklart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *