Julfest då och nu

Igår var jag på den årliga julfesten med jobbet. Himla kul att få komma dit och träffa allt folk, ungefär tvåhundra personer, nu när jag är mammaledig! Det bjöds på julbord och det är i sig ingen favorit för min del fast här fanns en uppsjö av fisk och det gillar jag skarpt!

Dessutom var det första julfesten, ever, som jag jag varken var gravid eller ammande så jag kunde äta allt och stannade riktigt länge! Jag körde ett par arbetskamrater hem och var själv innanför dörren vid ett. Lite busigt sådär…

Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha på mig men bestämde mig tillslut för att ta samma outfit som förra året. Då var jag gravid i vecka 29 så jag fick sy in klänningen lite upptill och det räckte för den är väldigt stretchig. Militärpappan undrade hur jag visste att jag hade just dessa kläder på förra årets fest och jag svarade att jag väl vet vad jag har på mig när! Han tyckte att jag skulle prioritera om lite i min hjärna då det verkar mycket märkligt hur jag kan komma ihåg vilka kläder jag bär när men inte var jag lägger mina nycklar och min telefon…

Han har kanske en viss poäng.

Eftersom jag valde samma outfit körde jag all in och tog samma smycken och fixade håret likadant också! Nedan ser ni förra årets jag till vänster och detta årets till höger. Som ni ser på mitt ansiktsuttryck så gillar jag inte att vara gravid.

Och här är det tvärt om. Igår till vänster och förra året till höger. Magen är borta. Och jag har en betydligt bättre kamera nu för tiden…

Jag hade en väldigt trevlig kväll igår och trots att jag kom hem sent gick jag upp före barnen idag. Tilia tog sovmorgon till halv åtta och Elise kom inte tassandes förrän fyrtio minuter senare! Jag passade såklart på att kolla på julkalendern i lugn och ro. Har alltid älskat Mysteriet på Greveholm men Elise är inte lika begeistrad. Igår sa hon kanske hundra gånger under julkalendern att hon ville se på fotboll(!).

Men för helvete, där går min gräns!

20 thoughts on “Julfest då och nu

 1. Du, det är inte svårt att se på vilken bild du är gravid och på vilken du är vältränad.
  Jag gillar inte julkalendern, tacka vet jag när det var de söta trollen som bodde i en kappsäck i skogen.

 2. Kul att ha samma kläder igen. För min del skulle jag gärna vara gravid igen, men nu är det som det är med det…
  Sen att komma ihåg vilka kläder man hade på sig vid olika tillfällen är väl kanske inte det mest vettiga, det kan jag hålla med om… Men, jag kan tala om vad jag (och de flesta andra i familjen) har haft vid olika tillfällen för många herrans år sen. Är även bra på bilnummer (reg.nr) och födelsedagar… 😉 Har du någon mer sån talang?

 3. Tack, du är jättefina ögon du med, men det värmer att höra om mina =D. Ja man börjar vänja sig och jag har aldrig gillat mig själv på kort, men det börjar gå lättare =D, jag tycker oftast alltid att man ser bättre ut i spegeln än på kort, man bllr ju oftast bra på kort då man ej vet att man fotas på

  Stor kram till dig

 4. Klart att man kommer ihåg vad man hade på sig vid speciella tillfällen, inget konstigt med det. Men jag kan inte annat än att hålla med Militärpappan om det kanske behövs en liten omprioritering om det mer vardagliga inte får plats;)
  Du är fin på bägge bilderna men ser onekligen ut att vara mer nöjd med livet på årets bilder:)

 5. Har du hört det störda att det har ramlat in anmälningar mot kalendern? Att den uppmanar ungar till att komma i kontakt med det ockulta? Jag dör! Det är bland det sjukaste jag hört! Det är ju lätt en av de bästa som varit. Sunes jul och Ture Sventon är ju på topp också.

 6. Hahaha, jag känner SÅ igen mig i felprioriteringen i hjärnan 😉 Jag är expert på att komma ihåg samma sak, men även vad man ätit när, och samtal man haft och så. Är dock också expert på att lägga iväg telefon (som jag får ringa efter minst en gång per dag), nycklar, plånbok m.m. Varför liksom?

  (Och ja, jag älskar Greveholm! De som anmält kan ta sig någonstans, folk nu för tiden är ju helt galet överdrivet…dryga.)

 7. Vilken fin klänning och använbar 🙂
  ja jag ska fråga dem om genustänket på förksolan och jag ska även fråga om det är någon som sagt till min 3 åriga dotter att hon äter för mycket mat?? För idag har hon inte ätit til fruksot och sen inte till lunch frågade om hon hade ont i magen? tillslut sa hon att på dagis har dom sagt att jag äter för mycket ?????? har svårt att tro att nån fröken sagt detta men tror inte heller att hon kommit på det själv… detta är något jag fasar för när dom blir äldre, tonåringar- tjafs om mat och vikt- får ont i magen..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *