Snöig morgon

image

Idag fick vi ta pulkorna till förskolan i den mjuka snön. Först gick Undra och drog mig, sen gick jag och drog pulkorna och sist men inte minst kom flickorna i varsin pulka.

image

Tilia fick åka i bebispulkan som vi köpte till Elise förra året. Hon sitter bäst i den med lite ryggstöd när hon är påbylsad med massor av kläder. Eftersom hon bara sitter där och inte blir varm av att röra på sig som Elise så satte jag Tilia i vagnens åkpåse och det funkade fint!

image

Undra drog båda flickorna en bit med det är på tok för tungt utan riktig dragsele. Jag satte på henne spårselen som vi har när vi går blodspår för det betyder att hon får dra, vilket hon inte får i bara halsband. Hem från förskolan däremot kunde hon dra Elises tomma pulka så jag bara behövde ta Tilia. Praktiskt!

image

image

Det tog ett tag dit och hem så när vi ändå var vinterklädda passade jag på att skotta uppfarten och vid brevlådan så att posten kommer fram. De gamla och sjuka grannarna något hus bort hade inte öppnat dörren på hela helgen så jag drog med Tilia och skottade ut dem också. Nästa skottning om någon timme ska jag se till att sanda åt dem med, så de vågar gå till brevlådan i alla fall. Det gäller att passa på när snön fortfarande är mjuk och luftig, det blir ju tusen gånger värre vid mildväder menar jag!

8 thoughts on “Snöig morgon

 1. Så rosig och fin!:) Medmänsklighet! Gillart!:)
  Tråkigt att jag inte kunde träna med er när du va här.. Well Well! Ha d!!

 2. Jag blir ju lite blöt i ögonen så där när andra tänker på sina gamlingar. Och lite arg när så många inte gör det.
  Pulkan är ju briljant nu verkligen, jag körde en pulka och en vagn imorse, men det får bli dubbla pulkor vid hämtning känner jag. Orkar inte bråka med skruttelibang-bang vagnen i snödrivorna.
  Jättekul att du är med och tävlar och ännu roligare att du länkar till den!

 3. Haha va söta! Ang Wera så är hon en riktigt glad och sprallig en! Hon kan bli arg på en sekund och reagera med kraft men hon skrattar och lever om mest hela tiden! (Var hon nu fått det ifrån…. 🙂 )
  Inga utbrott som inte går att avleda men hon fyller ju 2 snart så det kommer väl! 🙂

 4. Jag dristade mig till att ta vagnen när det var som snöigast och tyckte att det gick bra. Men då hade de iofs plogat cykelbanan. Idag blev det ståbräda och det funkade finfint det med 😉 Kom faktiskt inte på tanken att ta två pulkor, men det är ju strålande. Kanske får bli en annan gång när det är mycket nysnö!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *