Lussebullar och skrock

image

Vi har bakat lussebullar halva dagen. Det tar ungefär så lång tid när barnen ska få vara med på varsitt hörn. Ja, för Tilia rör inte degen då skulle den oavkortat åkt rakt in i munnen så hon satt i sin stol med en kökslåda öppen och röjde  runt. Elise hjälpte mig att hälla i alla ingredienser och var faktiskt riktig bra på att rulla lussekatter med intruktion från mig. Knappt att man ser skillnad på hennes och mina. Det skulle vara att de innehåller lite mer snor då… Vi gjorde hälften till vanliga lussekatter och hälften kavlade vi ut till cirka 0,5 cm och tryckte pepparkaksfigurer ur degen. Behövs inte vara inne i ugnen lika länge men blir lika goda och lite roligare!

Jag testade ett nytt recept och är riktigt nöjd med dem saftiga och fina bullar som degen resulterade i! Fast när jag skulle ställa degen på sin första jäsning såg jag att jag visst glömt att blanda i smöret. Det var ju en förklaring på att jag tyckte degen var lite hård. Jag tryckte ner smöret i efterhand och är glad att jag har en Kitchen Aid som gjorde jobbet åt mig!

Efter att vi fikat själva gick vi över med varsin påse med röd rosett runt till grannarna, för det tyckte vi de gamla kunde få.

Elise är mycket bättre idag, än så länge, och har haft massa energi till allt möjligt; baka, springa, äta, skrika, leka och busa med sin syster.

Trots att jag inte smörjde in hennes ben med citron igår kväll!*

* Ett tips jag fick som en vän hört av en väns vän eller nåt… Då ska febern visst vara vips borta dagen därpå!

One thought on “Lussebullar och skrock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *