Kåta hundar och underbara män

Fyra dagars ledighet står på schemat! Nice!

Militärpappan är hemma i fem hela dagar och tillsammans ska vi renovera i huset. Han ska fixa balken i köket klart och jag ska göra klart min lilla bokhörna med de beryktade fåtöljerna. Som för övrigt väntar på ytterligare ett lager färg. Sen ska det sys nya överdrag till klädslarna. För hand. Så, jag har att göra i ett par dagar… Nästa projekt blir att ta ett ordentligt tag i Militärbebisens rum.

Idag har det åskat och ösregnat här. Ganska mysigt ändå, tyckte vi, men inte Vackraste hunden. Hon löper och är där med helt fruktansvärd! Hon pep i en timme för att få gå ut och bara vända på trappen. Hon hatar regn, så länge hon inte får springa lös, för då verkar det mesta inte spela någon roll för henne. Detta såg vi ett tydligt exempel på här om dagen, då hon rymde från tomten och sprang bort. Första gången i hennes 5,5-åriga liv som hon gjort något sånt! Snacka om att vara bra jävla kåt!

20 minuter tog det för mig att hitta henne igen! Hon hade sprungit över en ganska bra trafikerad 50-väg och genom skogen och var vet jag var hon hade varit, hon är ju sjukt snabb! Tillslut hittade jag en lång underbar man som jag tidigare aldrig hade sett, som stod med Vackraste hunden i koppel. Miljoner tack!

Jag cyklade hem med Vackraste hunden i släptåg, försatte henne med utegångsförbud och stängde in henne bakom dubbla lås. Sen åkte jag direkt till Blomsterlandet och köpte en vacker blomma med tillhörande kort: ”Tusen tack för hjälpen med min olydiga hund Undra!” När jag var påväg till min dagens underbara man för att leverera blomman funderade jag över att Vackraste hunden börjar bli dyr i drift. Två underbara män på mindre än en månad! Först veterinären och nu hundinfångaren. Det finns tydligen fler underbara män än vad jag levt i tron om… I nästa sekund tänkte jag att jag tusen gånger hellre köper blommor till underbara män, än betalar fortkörningsböter eller någon annan liknanade skit som många råkar ut för just nu, utan att nämna några namn…

Vackraste hunden har i alla fall straffat oss även idag. För att det regnade och hon själv valde att inte gå ut. Sin överkottsenergi valde hon att lägga på att tugga sönder sitt tikskydd för att sedan äta upp hälften av det. Förhoppningsvis kommer det ur fram- eller bakvägen helt av sig själv. Helt utan att jag behöver hitta ännu en underbar man att köpa blommor till.

3 thoughts on “Kåta hundar och underbara män

  1. Löptikar är inte att leka med ;P Vad har ni för hund? Jag pluggar etologi och är hundinstruktör och så tävlar jag lydnad med min Border Collie tik .

    Och visst finns det många underbara män ;P

  2. Jo, jag har en åttaåring också så jag har gått igenom det här förr, men det är lääängesedan nu. ;P

    Jag tänkte börja träna direkt efter förlossningen….eller njae..så fort jag har läkt ihop så mycket att jag kan röra mig normalt ;P

    Så här underhåller jag min vovve http://hundtraningen.blogspot.com (min hundträningsblogg)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *