Som att bajsa ut en melon?

I helgen har Militärpappan och jag renoverat i huset. Han har klätt in en balk i köket och jag har målat fåtöljer.

Nu ett mattetal: Att måla dessa fåtöljer tar två timmar per sida. Det är två sidor på varje fåtölj att måla och jag har två fåtöljer. Varje sida ska målas tre gånger. Hur många timmar blir det?

Många. Alldeles för många för en gravid kvinna i sina ondaste dagar hittills…

Jag blir så himla trött nu för tiden! Det började förra veckan. Jag är uppe och igång i 2-3 timmar och sen måste jag lägga mig för att vila en stund. Händer något ut över det vanliga, som i Söndags morse då jag och Militärpappan tjabbade lite på morgonen, ja då blev jag så trött att jag var tvungen att gå och lägga mig igen! För lite tjabb…

Idag när jag var på MVC bad jag de mäta mitt blodvärde för jag har fått näsblod varje dag nu i flera veckor, helt sådär bara. Mitt järnvärde hade sjunkit från 125 till 98 (!) på bara ett par veckor. Kanske inte så konstigt att man är helt slut? Så nu ska jag dit imorgon igen och ta prover och mäta ha mig… Och äta 2 järntabletter efter konstens alla regler och föreskrifter; med juice, inte innan maten och inte efter och inte heller mellan måltiderna, utan helst någon annan gång… Ja, ni gravida vet vad jag pratar om.

Annars har jag konstant halsbränna som är väldigt otäckt, tycker jag. Och himskans ont i ljumskarna! Speciellt när jag siuutit stilla för länge, som i skräddarställning… Aj, aj, aj! Känner även av ett tryck mot bäckenbotten, lite bakåt. Tänker på min Faster som fött tre barn och talat om för mig att det känns som att bajsa ut en melon när man föder. Och det här trycket jag känner, känns snarlikt förberedande till det som komma skall, måste jag säga. Om jag nu ska tro hennes beskrivning.

Om jag fick välja så skulle jag jobba två timmar och vila en, då skulle jag nog orka. Men det finns inget vilorum på jobbet, så det blir svårt… Hoppas det vänder snart, annars får jag väl fråga om jag kan få lov att arbeta lite mer hemifrån istället.

Nu ännu ett mattetal: Om jag ändå ska arbeta åtta timmar per dag, fast med schemat att arbeta 2 h och vila 1h, hur långa blir mina arbetsdagar då om jag börjar klockan åtta?

Mycket räkning blir det.

6 thoughts on “Som att bajsa ut en melon?

 1. Normaltillstånd my ass säger jag om att vara gravid. Det är kanske vanligt men inte som vanligt. Först potentiellt jätteillamående och jättetrött, sen en period av ganska mycket normaltillstånd och sen ny krämpa så gott som varje dag. Varje är inte där för att stanna resten av graviditeten, men jag tycker ändå jag betat av ett antal zoner nu. Välj mellan a) urinvägsinfektion som behandlas med antibiotika som ger b) svamp, eller lågt järnvärde eller ont i svansen eller svinont i ryggen eller vaggande gångstil eller pinkenödig på natten eller vaken på natten eller… För att inte gå in på foglossning, halsbränna, havandeskapsförgiftning och så vidare. Fast förra gången då hade jag inga problem någon gång med något men DET verkar inte vara en gravids normaltillstånd.

  • Som du skriver: Vanligt att vara gravid, men det är inte som vanligt för det. Bra sagt!

   Fast jag känner att det liksom förväntas av mig att jag ska vara som vanligt. Som att inget har hänt. Bara att jag blir lite tjockare sådär. Knappt det står en del inte ens ut med i och för sig…

   Men att det verkar vara en självklarhet att man jobbar in på den dag man föder, åker direkt från jobbet till förlossningen. Att prestera lika mycket på jobbet, vara lika alert, pigg och vaken… Men jag orkar ju inte!

   Kanske bara är mina egna krav på mig själv, eller kanske en blandning?

 2. Hej!
  Det var jätte kul att träffa er i helgen! Det får vi snart göra om. Hör av dig om du vill ha prommissällskap. Jag har järntabletter (brus, Fexim) kvar som sedan jag väntade Edvin om du vill ha dem.
  Jag var också supertrött sista tiden… känner igen mig precis och som inlägg ovan tar upp så tycktes omgivningen (oftast män) tro att man ska orka prestera som vanligt. Hm..
  Vi hörs! Kramar Linnea

 3. Usch, de där jäkla järntabletterna ja. Jag har ju alltid haft lite problem med järnvärdet, och under graviditeten var det väl min enda egentliga ”gravid-krämpa”… var så trött och svimfärdig, och då hade jag ändå så mycket som 112 i blodvärde. Kan tänka mig att du mått ännu sämre då!

 4. Har också kass järnvärde, så även här kämpas det med järntabletter, blodkorv, leverpastej broccoli och massor med juice och frukt… Och nej du är inte ensam om att känna press på att prestera. Jag tar examen nu och sitter och tokpluggar hela dagarna och sent in på nätterna, jobbar extra några dagar i veckan, pendlar mellan Kristianstad och Karlskrona för föreläsningar och seminarier och så har vi köpt hus, med allt vad det innebär… Puh, längtar tills skolan är klar, då ska jag enbart jobba några veckor, skönt att inte vara så splittrad! Samtidigt bra med fullt upp, veckorna skenar iväg… Förresten, har också haft problem med halsbränna nån evighet nu, men köpte Novaluzid på apoteket, funkar hur bra som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *