Kondition och styrka i Tabata hemma

Ikväll körde jag ett pass hemma, eller hemmakring i alla fall, för hunden behövde ut och springa av sig och då ville jag inte lägga tid på träning på gymmet med transport fram och tillbaka och efter det promenad med hunden. Då skulle jag inte vara klar förrän vid midnatt!

Jag blandade kondition i form av snabba löpintervaller och styrkeövningar med kroppsvikt och trx. Allt i tabataform. Jag använde mig av stenar, marken och en parkbänk, alltså det jag hittade där jag var eftersom löpningen tog mig från plats till plats mellan styrkeövningarna. Sista intervallerna sprang jag runt en äng precis utanför vårt hus vilket gjorde att jag kunde använda min trx i trädgården och fick lite bilder för att visa ett par av övningarna.

En tabataintervall = 4 min uppdelat på 8×20 sek med 10 sek vila mellan.

Uppvärmning: 15 min jogg

Tabataintervall 1: Snabb löpning

Tabataintervall 2: Armhävningar / Sidoplanka (växelvis, varannan 20-sekudare)

Tabataintervall 3: Snabb löpning

Tabataintervall 4: Ryggresning med fötterna i luften där du flyttar ett föremål (sten) med raka armar framför huvudet samt bakom rumpan / Dips mot bänk (växelvis, varannan 20-sekudare)

Tabataintervall 5: Snabb löpning i backe

Tabataintervall 6: Axlar i TRX / Bål i TRX (växelvis, varannan 20-sekudare)

Passet tog ca 50 min och var ganska jättejobbigt. Skönt! Här kommer bilder på de två TRX-övningarna:

Först axelövningen: Raka armar hela tiden.

 Sedan bålövningen: Först står du i plankposition.

 

Sedan drar du in knäna mot magen.

Sedan upp med rumpan så du bildar ett A.

Sedan tillbaka ner och ut med benen åt var sitt håll. Och så börja om igen.

Tänk på att spänna bålen och dra in naveln hela tiden. Sjukt tung övning!

2 thoughts on “Kondition och styrka i Tabata hemma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *