Kosläpp

Hela familjen samlad

Hela familjen samlad

Igår åkte Finaste grannfamiljen och vi (och ytterligare ungefär tretusen människor) till Bräkne Hoby för att titta på årets kosläpp. Vi har släppt ut kor i en hage förut men ingen i vår familj hade varit på ett sånthär arrangerat kosläpp tidigare. Däremot var Elise och jag på älgsläpp förra året, det är sånt som ingår i uppfostran när ens mamma knegat extra som älgguide flera somrar!

Det är ett par mil dit och Elise var supertaggad i baksätet och satt och sa ”mu” tills vi kom fram. Kosläppet arrangerades på Naturbruksgymnasiet och sammanföll med naturbrukens dag, så där var fullt av aktiviteter och vi hade minst sagt kunnat stanna hela dagen om det inte vore för att det regnade så förbaskat. Synd, för där fanns massor av olika djur, riduppvisning, kaninutställning, polis, ambulans och brandkår, korvförsäljning, kaffe, traktorer, maskiner och… kor. En dröm för djurälskande små barn som Elise!

Vi och tretusen till... och sextiofem kor.

Vi och tretusen till... och sextiofem kor.

Tilia ville absolut inte ligga i vagnen som hon brukar utan fick åka på min mage i babybjörnen. Där sov hon gott hela kosläppet igenom under den vindtäta påsen. Fantastisk grej det där!

Hemliga Marie kom hem till oss en stund under eftermiddagen och med sig hade hon en fin djurbok till Elise. Hon brukar peka på djuren och göra deras läten och igår frågade jag var vart och ett av djuren var och hon pekade rätt på allihop, till och med groda, sköldpadda och mus, som vi aldrig haft bild på här hemma. Häftigt hur mycket de förstår!

Imorgon väntar majbrasa i Ekebacken tillsammans med samma fina familj som bjuder på middag innan. Jag längtar!

Koentusiasten!

Koentusiasten!

4 thoughts on “Kosläpp

  1. Här är en som också är kotokig….
    Missade kosläppet som var här i närheten, tyvärr.
    Härlig blogg ska kika vidare lite.
    Ha en härlig valborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *