Kräftskiva i Borås

Elise på kräftskiva

På kräftskiva sitter man utomhus och bär hatt!

Vi kom iväg till Borås på utsatt tid och Elise sov hela vägen i bilen, mellan 09.00 och 15.00! Jag fick väcka henne i Jönköping genom att trycka in ett bröst i hennes mun av rent egoistiska skäl.

En kompis till Militärpappan körde hela vägen och jag hade lyx-tid i baksätet, vilket just då innebar att käka Dumlekola och fikon samt att läsa Vi föräldrar. Allt detta utan att någon hängde på mig. Underbart!

Väl i Borås mötte vi upp Militärpappan som kom direkt från Halmstad. Elise charmade sin pappa genom att visa upp sig från sin allra bästaste av alla sina bästa sidor nämligen mätt, torr och varm. Hon log, flaxade med alla armar och ben och tittade med stora nyfikna ögon på allt runt omkring henne. Länge!

Under helgen hann vi med att umgås med en hel del folk, gå långpromenad, plocka kantareller, äta en himla massa god mat och kräftor, grilla, spela alfapet och titta på när andra badade. Natta och Nisse var också där med Melvin som är en månad äldre än Elise. Det kändes bra att det inte bara var vi med bebis, för man är liksom med på lite andra premisser när man har småbarn, tycker jag. Nykter brukar jag vara ändå, men nu har man en annan att gå runt med, söva, mata och rätta sig efter i största allmänhet och trots ett jävla liv med mycket bas ur högtalarna och snapsvisor så funkade till och med nätterna okej med vår fantastiska bebis!

Igår bestämde jag mig för att köra ensam hem då jag gärna ville stanna över hos Frökenfarmor och Målarfarfar i Högsby när jag hämtade Vackraste hunden. Elise sov även denna gång hela vägen och lite till, mellan 12.30 och 18.30! Och av samma egoistiska skäl som på ditvägen var jag verkligen i behov av att väcka henne, men vågade inte chansa då jag var rädd att hon inte skulle somna om nu när jag var ensam i bilen. Så jag knäppte upp bh:n och stoppade ut bröstet i luften istället och fångade upp den sipprande mjölken i en kaffemugg, medans jag körde och bad en stilla bön om att inte fastna på någon hastighetskamera…

Det var mysigt att träffa farmor, farfar och farbror! Och Vackraste hunden såklart som blev så himla glad över att se oss. Elise var även denna utvilade kväll ett riktigt charmtroll och sov fantastiskt nog som hon brukar på natten, trots all sovtid på dagen. Underbara unge!

I morse körde vi hem med en jättefin hemmastickad kofta, en rosa mjuk filt till Elise och både hemmaodlade grönsaker och rådjursfärs till mig, bortskämda som vi blev!  Behöver jag säga att hon sov alla 16 mil i bilen..? 

Sedan dess har jag både hunnit packa upp, sätta på en maskin tvätt, badat Elise och matat henne ett par gånger. Nu är jag själv fullkomligt vrålhungrig, men ska försöka vila en stund innan Elise vaknar. Om jag hinner!

5 thoughts on “Kräftskiva i Borås

 1. Vilken underbar unge du har!! Såg att hon och Cebastian har likadana jackor!
  Det hade sett kul ut om du blevstoppad i en trafikkontroll med ena tutten ute!

 2. Visst märker man hur minsta lilla grej kräver minutiös planering och timign nuförtiden med en liten bebis? 😉 (även om jag märker att allt går lättare ju mer rutin och ”pejl på läget” man får)

  Så skönt att resan gick bra förresten! Tidnings-läsande och fikonsmaskande lät ju helt underbart, hihi 🙂
  Kram

 3. Undrar vad du hade sagt om det var en poliskontroll? Jag behövde bara lite mjölk till mitt kaffe… hahaha… Vilken syn! 🙂

 4. Hahaha! Att du lyckades köra och handmjölka samtidigt – det skulle aldrig en man klarat! =)

  Jag ammar hela tiden men på kvällen får Isak dessutom ersättning, en eller två flaskor. Men han ammar först. Men, som jag skrev i ett inlägg förra veckan, jag börjar tröttna lite… Kommer nog att komplettera mer och mer med ersättning men vill inte sluta amma helt! På nätterna är det ju underbart att slippa gå upp och fixa mat! Hur går det för dig med amningen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *