Kustflottans bal 2012

Förra helgen var det dags för Kustflottans bal och i år var jag ju där utan att vara höggravid. Det mina vänner, händer inte så ofta! Kvällen började strax efter fem med fördrink och påföljande middag på Sjöofficersmässen. Vi brukar ju äta middag ombord på fartyget men i år var nästan hela besättningen och tillhörande sällskap med på balen och därför fick vi helt enkelt inte plats där. Jag tycker att mässen var ett väldigt bra alternativ och så himla roligt att nästan alla deltog!

Till förrätt serverades Kräft- och ruccolabakelse med rostad vitlöksdressing. Gudomligt gott! Varmrätten betod av Ädelostfylld ryggbiff med rostade palsternackor och cognacsås. Underbart! Och efterrätten var en smarrig Hallonpanacotta med blåbärschilisås. Till maten serverades vitt och rött vin, snaps, öl, vatten och ett väldigt gott dessertvin. Jag brukar aldrig tycka om dessertviner, men det var det enda vinet jag drack upp den här kvällen. Med tanke på hur ofta jag dricker alkohol över huvud taget så förstår ni kanske att jag inte kunde dricka upp allt det där! Men jag smakade på det mesta och det var gott vid sidan om vattnet.

De flesta bilderna är på mig för Militärpappan vill ju inte vara med alldeles för mycket här. Då får man leka lite med bilderna istället!

Efter middag, många sånger och kaffe med avec gick vi ner till fartyget för mellanfest med disco, kanonskjutning och drinkar. Ett par timmar senare tog vi oss upp till Statt där alla balekipage samlas för mingel, dans till Wizex och mot slutet lite nattamat innan i alla fall vi tog en taxi hem runt klockan ett.

Jag bar en enkel mörkblå klänning med skor, väska och sjal i silver och strassmycken i hår, halsband och örhängen.

Och nej, jag pillar inte på Militärpappans snopp. Jag pekar åt hunden som skymtar nertill i bild att gå bort. Hon var inte med på balen. Bildcollaget nedan är bilder tagna med mobilen, därav kvalitén men i alla fall en liten skymt från kvällens festligheter.

image

En väldigt trevlig kväll, som ni säkert förstår! Och fy satan vad trött jag var dagen därpå… Då kom barnen ändå inte förrän vid halv tio… men hunden skulle så klart ut vid åtta. Jag gick som en zombie hela söndagen.

Fast det var det såklart värt!

11 thoughts on “Kustflottans bal 2012

 1. HAHAHAHA näee jag pillar inte på, skratt jorrå lite gör du nog allt, hihi ;). Vacker du är och fint stiligt par är ni. Låter ju som en jättetrevlig och lyxig kväll, =D

  kram

 2. Nu ser jag btw att Elise är jättelik pappsen =D, tssi men ser likheter av dig med, men nu vart det mer påtagligt att de är lika av en av er var

 3. Vilken snygg klänning!
  Och härligt at kunna gå ut en helkväll utan att tänka (alltför mycket) på barnen, och dessutom få sovmorgon (om det inte vore för hunden då..) 🙂

 4. åh vad vacker du är!
  vacker som en dag eller vad är det man säger?!
  härligt att få gå på bal, har jag löjligt nog längtat efter ända sedan min bal i gymnasiet slutade i katastrof (lång historia kort – trampade på ett söndrigt glas efter förrätten och fick åka ambulans för att sy i foten och sedan åka hem…)
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *