Läkarbesök vecka 34

image

Gravidmage vecka 34

Det var med ”spänning” jag satte mig ner för att få blodtrycket mätt idag hos läkaren, jag vet ju som sagt aldrig hur det ser ut, för jag har aldrig känt av de gånger det varit högt. Till min, faktiskt lite förvåning, såg allt bra ut. Trycket låg på 137/64 och pulsen på 60. Allt var negativt på urinprovet. Det var ju bra!

Så jag jobbar på! Fick en ny tid hos läkaren om tre veckor för att se hur jag mår då med foglossning, och så blodtryck såklart. Som det är nu ser allt bara bra ut och jag gick därifrån med orden att inte stressa någonstans, att gå med väldigt korta steg och att sjukskriva mig själv om jag känner att jag inte orkar mer innan jag ska träffa läkaren om tre veckor igen.

Imorgon är det dags för ultraljud hos Överläkaren. Ska bli roligt att titta in på Militärbebisen lite men samtidigt väldigt svårt att försöka undvika att titta på vad det är för kön. Jag vill inte veta.

Och nu ska jag vara väldigt ärlig och personlig:

Nu kanske jag borde vara glad och lättad över att allt ser så fint ut, men det är en sak som gnager mig något oerhört… På ett sätt hade det varit som en liten lättnad om jag hade haft begynnande havandeskapsförgiftning nu, för det hade förklarat att jag gått upp så mycket i vikt. Jag blir galen av att tänka så, men jag tänker på det hundra gånger om dagen, hur enormt tjock jag är. Inte om magen då, den är fin, men resten av mig, mina kollosala ben, min elefantröv och i övrigt hela mig.

Jag hatar att se ut såhär. Jag hatar att jag uppenbarligen inte kan påverka min viktuppgång. Mest hatar jag att jag bryr mig, att jag lägger massa tid och energi på att må dåligt över hur jag ser ut, hur jag känner mig. Jag hatar att jag skäms för min kropp just nu. Jag skäms över att jag skäms. Om jag inte hade haft ett starkare psyke hade jag brutit ihop minst två gånger om dagen. Tack och lov för alla kurser i självkännedom och personlig utveckling, för mitt arbete med mig själv och mitt inre. Utan det vet jag att jag hade varit väldigt illa ute…

Fokus framåt nu då!

image

16 thoughts on “Läkarbesök vecka 34

 1. Du är så fin Frida, förstår hur du känner när man kämpar och kanske ändå går upp i vikt men att gå runt och må dåligt över det är verkligen slöseri med tid. Det påverkar inte vem du är om du går upp i vikt, du är gravid och en gravid kvinna är det finaste som finns. Tänk på det istället du går just nu runt och är den vackraste skapelsen ¨på jorden. Inga andra tankar! Massor med lycka till vidare, kram

 2. Jag kan så väl förstå dina tankar, även om jag inte alls håller med dig. Och jag är rätt så säker på att det mesta är vätska som bundit sig, vad skulle det annars vara?!
  Oavsett vilket tycker jag det är skönt att du fick en läkarkontroll där de kunde avfärda eventuell havandeskapsförgiftning i nuläget och även att du måste lyssna på din kropp.

  Och nog är det tufft så lätt man tar åt sig, så till och med jag som knappt gått upp något tills för några veckor sen kan lätt vara nära att bryta ihop när någon berättar för mig exakt hur tjock jag har blivit den senaste tiden. Sen att de säger det med kärlek eller med humor i rösten spelar mindre roll. Jag måste hinna bryta ner det och prata mig själv till rätta.

  Passa på att ta hand om den där magen istället, för snart är den borta! 🙂

 3. Känner bara att jag vill ge dig en styrkekram, och jag tycker att du är jättefin. Men när man snöat in sig på ngt så spelar det ingen roll vad andra säger så känner man lika ändå. Men snart är eran fis ute ur magen och då kan du börja mjukstarta för att få tillbaka kroppen. Du är snart där, =D

  jag har också lite motigt och jobbigt med en grej, nämnde det lite för dig snyggt i en kommentar för dig för ett tag sedan, du vet nog vad jag menar, vill inte skriva mera än så, och det är bara det som rör sig i mitt huvud nu, det tar upp min vardag för mycket, =(, orkar liksom inte var så, vill inte tänka på det så mycket, vill inte ha krångel osv osv.

  Styrkekramar till dig och mig,

  Ja, jeansen är jättefina, valde de rosa och tror det är det som jag vill. Vill nog ha den varma tonen =D

  Kraaam,

  Bestämde du dig för ngn kamera btw?

 4. Vad skönt att läsa att allt är bra men det är trist att du inte mår bra med ditt utseende. Dock ska du veta att du är hur snygg som helst och du klär alldeles utmärkt i att vara gravid. Hoppas du har en trevlig kväll, kram från Lund 🙂

 5. Fina Frida, jag vet preciiiiiiis hur du mår. Med min viktuppgång på 36kg med Tilde och 42kg (!!!!!) med Viktor så fullkomligt hatade jag att vara gravid. Jag liksom du kunde inte heller styra över det. Träning, bra kost, jävlaskithormonmög! Jag tål helt enkelt inte hormonerna. Men den dag jag slutade amma så rann allt av mig igen, dvs när bajshormonerna försvann ur kroppen. Och den dagen när kläderna plötsligt passar och ansiktet inte såg ut att tillhöra Shreks fru, ja då jublade jag deluxe. Man fååår avsky sin gravida kropp och allt jobbigt som hör till, man älskar inte bus i kulan mindre för det. Snart är det över, du är grym och en jävligt cool kvinna. Glöm inte det! Kramen

 6. Om 6 veckor är det över, då är du smal och fit iigen! Även om du gått upp mycket och du känner dig fet så har du ett ursprungsläge som är helt perfekt, du är vältränad så under dom där feta benen och den stora elefantröven så har du muskler och en as snygg kropp! 🙂
  Du e fin Frida, glöm inte det!

 7. Jag förstår att för en träningsmänniska som du är det inte kul att bara öka i vikt, men snart kan du ju göra nåt åt det.
  Verkligen skönt att allt ser bra ut.
  Nu måste jag fråga, var hade jag skrivit att C kollar fotboll? Är jag senil?
  Den där kursen började igår och dem verkar riktigt meningslös.

 8. Jag såg bara bilderna innan jag hade läst inlägget och tänkte ”vilken fin mage hon har och hon verkar ju ha haft en så bra viktuppgång”. Sedan läste jag och fick ta en extra titt på bilderna för att leta efter en tjock människa men helt ärligt ser jag inte henne. 🙂 Men ingen annan än du själv kan veta hur du upplever din kropp just nu och jag ger en eloge till dig som kämpar på och jobbar med ditt inre. Jag har lite liknande tankar själv och försöker också…

  Sv: Smart att sälja vagnarna för att köpa syskonvagn. Det får vi nog överväga. Vi har tänkt skippa syskonvagnen till en början eftersom jag inte kommer att klara promenader med båda barnen i början (får räkna med sjukskrivning ett tag till med tanke på mina svåra besvär) och eftersom syskonvagnar verkar så dyra om man nu ska köpa en bra. Jag gillar inte riktigt såna där barnen sitter liksom under varandra. Men vi får kanske tänka ett varv till när bebisen är här.

 9. Åh, ja – visst är den fin? 😮 Såg att MediaMarkt faktiskt säljer de den inkl kitobjektivet för 5499:- Där kan man snacka om ett bra pris! Själv hoppar jag av glädje, för ”bara” för att vi köpte den nya fick jag reda på igår (efter lååååångt strul) att vi kommer få hem vår 7D som nu varit trasig länge, länge. Små saker i vardagen du vet… Nu ska bara försäkringsbolaget bestämma om de orkar laga den gamla eller om vi ska få en ny.

  Jag kommer ta föräldraledighet från och med den 16:e (alltså måndag), har ingen semester kvar att plocka av just nu och vi får inte påfyllt här förrän i april. Det är nog enda sättet som jag kan förstå att jag ska vara hemma och ledig, för annars gissar jag på att jag skulle vara in och vika till jobbet oavsett. Men så får vi väl se hur mycket chefen ringer också. Sånt händer nämligen när han inte förstår saker.
  Hur länge planerar du att köra nu med jobbet?

 10. Du ser i alla fall inget uppseendeväckande ut för mig. Jag tycker bara det ser spänstigt ut! Fint. Vissa samlar ju en massa vatten, får stora anklar och fötter med mera. Det har ju inget med din kost att göra. Du vet ju själv att du är sund.

 11. Jag kan inte säga att jag vet hur det känns men jag kan förstå till viss del och skickar en liten tanke med ”du är fin och snart är bebisen ute och kilona rasar”-budskap 🙂

 12. Du är ju så fin! Jag tycker att du påminner om mig när jag var gravid med Isak, din mage ser ut som min gjorde och jag gick också upp fort i vikt sista halvan av graviditeten. Du kanske har en stor bebis där inne precis som jag hade? Och en jäkla massa vatten…Men jag kände precis som du, jag var så otroligt obekväm med min kropp på slutet (och de första åtta månaderna av Isaks liv).

  Är du orolig för att inte kunna gå ner efter graviditeten? Det kommer du göra! Du har de bästa förutsättningarna som har tränat hela graviditeten.

  Och ärligt talat… På bilden i detta inlägg så ser du ju så smal ut på överkroppen och i ansiktet?! Dina armar är skitsnygga! Tror att jag har sagt det förut men jag säger det igen: Du kommer att bli den snyggaste tvåbarnsmamman i Karlskrona! =)
  Kramar.

 13. Skönt att läkarbesöket gick bra!!förstår dina tankar och jag är på samma linje, man är ju givetvis glad men samtidigt är det tufft att dela sin kropp och inte vara i kontroll.
  Men du är så fin och kollar man på bilden så ser ansikte o. armar helt vanliga ut, bara en kanonkula till mage. Kram på dig!

 14. Jag förstår precis din känsla över viktuppgång. Jag kände så förra graviditeten. I mångt och mycket så tror jag att det för min del blev jobbigt pga förlorad kontroll och känslan av maktlöshet över situationen. Någon/något annat bestämde över mig fastän jag stretade emot med alla medel.

  Det du har på din plussida är att du är vältränad, du kommer att få tillbaka en god form snabbt efter förlossningen.

  Kram!

 15. Vad trist att du känner som du gör! Men du får inte skämmas över dina känslor. Man kan inte rå för att man känner som man gör och gravid/amningshormoner kan vara pest och pina, och inte kan man styra över sina känslor heller!

  Jag tror inte att det spelar någon roll att jag skriver att jag inte ser var du är tjock någonstans, för jag vet att jag ser en sak på korten och du en helt annan i spegeln. Men tänk istället att du har en vältränad grund att stå på och en ohyggligt bra grundkondition att komma igen på när bebisen väl är född. Var snäll mot dig själv och din kropp den bär ju på den finaste gåvan av alla! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *