Lärorik löpstegsanalys

Under eftermiddagen har jag varit på kurs i löpstegsteknik med flera andra ur Team Militärmamman. En kille från BGMS Analys i Västerås höll i kursen och jag är mycket nöjd med eftermiddagen.

Först höll han en introducerande del i form av en föreläsning där han pratade om vad som är naturligt för kroppen, vetenskaplig fakta och egna erfarenheter inom området. Vi gick sedan ut till parken bredvid där vi efter uppvärmning fick springa en sträcka och bli filmade. Väl tillbaka i lektionssalen tittade vi på filmerna och fick kommentarer.

image

Efter mera föreläsning samlades vi ute i parken igen där vi under en och en halv timme tränade olika teknikövningar, både enskilt och i par. I det stora hela gick mycket ut på att vara väldigt avslappnad i löpsteget, både i foten och i vaden, springa med kroppen under sig och att göra av med så lite energi som möjligt i sitt steg. Klart mycket enklare sagt än gjort!

Jag ska erkänna att jag var skeptisk till en början men helt allvarligt kände jag en enormt stor skillnad i min löpteknik före och efter kursen! Vi blev filmade en sista gång med all ny kunskap i knoppen och övningar i kroppen och fick tips på saker som just jag ska tänka på med min träning. Man kunde se en klar förbättring på mitt löpsteg och jag tar med mig tre saker som är extra viktiga för mig i min fortsatta träning.

En mycket intressant och lärorik eftermiddag klart värda sina pengar!

2 thoughts on “Lärorik löpstegsanalys

  1. Pingback: Höstens smarta mål | Militärmamman

  2. Pingback: Mer löpstegsteknik | Militärmamman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *