Tid för hemmet

Det är så lätt att säga att man inte har tid till de saker man av någon anledning inte har energi nog till att ta tag i. För många heter det ofta att de inte har tid att träna, men det handlar ofta om hur man prioriterar. Allas dygn har tjugofyra timmar och vad man väljer att fylla dem med är upp till var och en och går i de allra flesta fall att påverka.

I mitt fall prioriterar jag familj, vänner och träning högt och en av saker som fått stryka på foten rejält sedan en bra tid tillbaka är hemmets inredning och renovering. På grund av de där förbaskade tjugofyra timmarna har jag valt att prioritera ett rent hem framför ett snyggt hem.

image

Nu när barnen är hos Farmor och Farfar öppnade sig plötsligt en ny värld för mig. All den där tiden man hade innan man fick barn ni vet… den blev plötsligt min igen under två veckors tid! Skillnaden mellan nu och då är att jag mycket nogsamt väljer vad jag gör med de där timmarna, för jag vet att det är under en begränsad period tiden finns.

Äntligen har jag tid att lägga på hemmet, lite mer kärleksfullt och utvecklande än enbart underhållande! Hyllan i köket har fått ny inredning. Glasburkarna är från min mammas farmor och är gjorda på Kosta Boda för länge sedan. Passar bra att förvara torkade murklor, min egen gjorda müsli och linser för att piffa upp med lite färg.

image

Ovanför Kitchen Aid:en i köket fick jag tillslut upp en tavellist som bryter av i det mörka kaklet. Jag gillar det skarpt!

image

Det var tungt att borra i kaklet men gick tillslut utan en endaste spricka någonstans. Nöjd! Den gamla kaffekvarnen högst upp, plåtburken med kanel och saftkannan längst ned är alla från samma gamla farmor, Ida-Sofi hette hon och Tilia har fått namn efter henne.

Fortsättning följer…

image

Äter gör jag med så klart! Grekisk sallad på en lördag lunch är aldrig fel!

2 thoughts on “Tid för hemmet

  1. så väldigt fint!
    och wow för att våga borra i kakel, är en sådan fegis jag men det är bara för att min man är så nitisk och jag lite mer ”det fixar sig…”..
    ingen god kombo så jag har blivit lite återhållsam och eftertänksam.
    både på gott och ont hahahaa
    kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *