Laxgryta med saffran

Jag hämtar alltmer inspiration till min matlagning från Sara Tilling. Hon äter enligt Paleo (stenålderskost) och även om jag inte gör det så äter jag ju helst så rent som möjligt, utan onödigheter, helt enkelt. Jag har gjort om receptet en aning för att passa mig och resultatet blev gott, nyttigt och väldigt enkelt. Dessutom tog det väldigt kort tid att slänga ihop! Sen att både jag, barnen och middagssällskapet (som inte gillar lax) tyckte grytan var god, det talar sitt eget språk!

4 portioner:

4 laxfiléer

1 gul lök

1 paket saffran

1 burk kokosmjölk

1 msk majsstärkelse

1 näve champinjoner

smör att steka i

salt och peppar

1) Skala och hacka löken och bryn den i lite smör

2) Skär laxen i  bitar och lägg ner i grytan. Stek någon minut

3) Dela champinjonerna och lägg ner dem i grytan

3) Strö över saffran, salt och peppar och rör om

4) Häll över kokosmjölken och låt koka i några minuter. Spå ut med lite Maizena om du vill ha en tjockare karaktär.

Jag serverade med ris och grönsaker!

2 thoughts on “Laxgryta med saffran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *