Lite mat då

image

Nu sitter jag här i soffan efter hundpromenaden och äter min kvällskesella. Militärpappan har bröd på jäsning men inget går upp mot kesella med hallon! (…) Jo kanske, men inget går upp mot känslan i magen vid läggdags. Och i hjärnan. Min kropp behöver inte nygräddat ljuvligt doftande vitt bröd och just nu inte hjärnan heller.

Kesellan (1% såklart de där smaksatta efterrättsvarianterna innehåller massa socker) är ganska sträv i smaken och det råder jag bot på genom att blanda ut med en liten klick Turkisk yoghurt. Jag toppar med hallon, två katrinplommon i bitar, pumpakärnor och cashewnötter. Massa protein och bra fetter. Och riktigt gott!

image

Vi planerar alltid veckans mat på söndagen och handlar det mesta då och så kompletterar vi om det behövs under veckan. För att få bli middagsmat på vårt bord så måste den, som i många andra småbarnsfamiljer gå relativt snabbt att laga. Vi brukar ofta testa nya rätter men idag serverades en klassiker – spagetti och köttförsås.

Det är roligt att smaka andras köttfärssås tycker jag! Ungefär samma ingredienser men olika kryddning och helt olika smaker! Har ni tänkt på det? I min väldigt enkla köttfärsås idag fanns: nötfärs, gul lök, vitlök, krossade tomater, champinjoner, vatten och en liten skvätt grädde. Salt och svartpeppar.

Jag kokte pasta till Militärpappan och Elise men äter helst inte det själv utan valde ett alternativ med mer långsamma kolhydrater; Quinoa Tricolore som innehåller både vit- röd- och svart quinoa. Den kokte jag i lite av Renée Voltairs Lantbuljongpulver. Jag åt ungefär två nävar köttfärssås, en näve quinoa och en näve rårivna morötter.

Vad har ni ätit till middag?

8 thoughts on “Lite mat då

 1. Det är just det här med kosten som jag inte alls fattar i det där matschemat jag fick från WOS. Och det är där allt går fel (förutom att jag inte vågade träna för att göra mig svettig hela helgen när inget varmvatten eller vatten alls fanns).
  Måste. korrigera. maten.

  Psst. Intervjun gick alldeles utmärkt, men den där timingen är inte helt ypperlig och deras behov är något akut. Så förmodligen blir det inget ändå, men det var roligt att bli headhuntad och gå på intervju. Gillades massor!

 2. Ohhh så gott och man mår så bra då man äter något så det känns rätt i magen också. Men du tack och ja nu är jag nog brunett, fniss kram

 3. Jag har helt kommit ur kesella-ätandet känner jag! Föråt mig nog på det helt enkelt. Nu äter jag mest bara nötter hela dagarna och kvällarna, hehe. Vilket inte är lika mättande (trots att det är så mycket fett!). Ska nog köpa hem ett gäng kesellaburkar igen, tack för inspiration!

  …vi BRUKAR alltid äta lagad middag, men ikväll var jag på resande fot och åt faktiskt turkisk yoghurt med nötter och russin samt ett par frukter i till middag :p

 4. Haha! Vi åt också köttfärssås ikväll; väldens i särklass bästa vardagsrätt! Jag åt dock lite fullkornsspagetti, blomkål och vitkålssallad till min sås…

 5. hemma sent, trötta barn, trött mamma och en pappa som fortfarande var på jobbet. det blev blodpudding och rårivna morötter till barnen (en absolut favorit!!) och jag åt lite blodpudding, två stekta ägg, en bit brieost och massa rårivna morötter. kanske inte världens mest kulinariska upplevlese men det var snabbt och gott och barnen åt med god aptit 🙂

 6. Kom ihåg att det är bara när du fallit ner i träsket som du kan komma tillbaka och känna att det blir bättre. Om man jämt är helnyttig och aldrig faller dit så får man ju aldrig heller tillbaka känslan att känna sig nyttig igen? Lite som att man måste ha tråkigt för att ha roligt.

  Du är grym och vältränad, två småbarn och livet är kanske inte just nu det lättaste. Tänk framåt också att om några år så har du förmodligen mer tid till att träna, man ska leva i nuet, men vi lever ju inte bara nu, vi ska ju fortsätta ånga på i hundra år till. Det är inte hela världen att du inte är i ditt livs form 8 månader efter att du fött ditt andra barn.

  Jag hinner inte med att träna och bara tänka kost just nu, jag gör så gott jag kan. MEN, jag ska nog också anta sockerutmaningen. Kanske, ska tänka lite på det en stund till.

 7. Åhh! Jag behöver gå in här ibland och få lite pepp. Kan/får inte träna även fast jag födde tvåan för nio månader sen. Mina fogar gör riktigt ont efter bara en promenad och inte ens sjukgymnasten vet vad hon ska göra längre… Nu tänker jag bara på kosten även fast kroppen skriker efter att träna men motivationen finns inte för att bara träna överkroppen eller sånt jag kan. Märker att jag får ont av det mesta… Sen kommer jag in hit och känner att fasiken, jag borde köra på igen! Nu ska bara bihåleinflammationen släppa och då jäklar, hoppas jag!!! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *