WOD

 image

Japp, vi snackar Crossfit! (WOD = Workout Of the Day) Jag har nog bara kört något pass för väldigt längesedan men jag blir ju så taggad av alla crossfitare. Ja, tjejen på bilden från gårdagens inlägg till exempel tävlar på hög nivå inom crossfit.  Sen har vi ju Sara Tilling, som många av er säkert känner till.

Så när Tilia sov passade jag på att testköra WOD:en från Crossfit Nordic.se. Som namnet anger så läggs det ur en ny WOD varje dag och det är ju smidigt att någon annan planerat ett pass åt en, så det är bara att greppa vikterna och köra. Såhär såg dagens WOD ut:

Uppvärmning: Burgener Warm-Up
Pass: Press (med tempo 32X1) 6-6-6-6-6 repetitioner på 90% av din kapacitetDärefter..På tid, 6 varv av:
Press
Push press (45/30kg)
Burpees
12 Jämfota sidohopp över stången
12 Hollow rock
Utförande: Genomför, efter en noggrann uppvärmning, 6 press på 90% av din kapacitet. Styr tempot på dessa enligt följande: nedåtfasen tar 3 sekunder. Pausa i startpositionen 2 sekunder. Pressa upp så fort det går. Pausa i toppläget 1 sekund. Gör totalt 5 set. Därefter: Sätt igång tidtagningen och börja med att göra 1 press (sänk belastning vid behov) och sen 5 Push press med samma vikt. Därefter gör du 5 burpees, sen 12 jämfota sidohopp och sen 12 hollow rocks (böj benen vid behov). Det är första varvet. Gör 6 sådana varv så fort du kan. Notera sluttiden. Kör!
Tilläggsträning: Stretcha och massera allt ovanför naveln (Trick Tutorials Stretchtips)

 

Och nu fattar ni typ noll va? Precis som jag! Men det är så fiffigt att alla konstigheter finns förklarade i länkar och alla är klickbara.

Nu gjorde jag vissa modifikationer för att  det skulle passa mig. Som att inte alls lyfta så tungt som de hade tänkt och att hoppa jämfota rakt upp istället för i sidled för att ha kontroll över bäckenbotten. Och så masserade jag inte min kropp efteråt heller. Jag körde lite plankor en stund istället! Men hallå, vem har sagt att en kvarts träning inte är jobbigt?!

Fi Fan!! 

4 thoughts on “WOD

  1. så står övning i 9 dar på schemat och jag bävar..allt damm och glitter och oreda HUR gör småbarnsföräldrar för att klara sig eller är jag knäpp? skriver inte på bloggen då jag fått många gliringar om mitt ”gnäll”. jo gårdagen var toppen!! och snart får vi också gå på bal!

    • Say WHAT?! Många gliringar om ditt GNÄLL??! Vilket Gnäll? Din verklighet! Du har ju för tusan fyra ungar under fyra år eller nåt! Jag blir så trött att folk inte kan låta bli att läsa om de nu stör sig så!!
      Heja dig, du klarar detta! Boka in lite kompisar som kommer förbi kanske? Har du några sådana utan barn? =/ Haha!!

  2. japp..nån som tycker vi borde tänkt på detta innan vi fick barnen..eller att det visste jag ju när jag blev tillsammans med honom..osv,en del kommentarer faktiskt från andra militärfruar ? bli faktiskt ledsen och tar åt mig- kanske jag som har för höga krav på+ hemmet:?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *