Lucka 11: Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut

Det finns mycket som jag drömmer om och det mesta handlar om att få känna en inre ro och ett lugn. Att få leva i kärlek och kunna uppskatta små händelser. Jag vill gärna ha ett intressant och varierande yrke där jag kan utvecklas och få stimulans. Jag vill ha tid för mina vänner och min familj och att kunna träna och få vara frisk.

Som det är nu så känner jag att jag lever mina drömmar. Inte så att jag är översalig varje dag och supernöjd med allt, men med lite perspektiv så har jag det väldigt bra nu. Jag är lycklig för det!

Det absolut viktigaste av allt är ändå att mina barn får må bra och vara trygga. När Elise döptes valde jag denna dikt som fick bli lite signum för dopet. Den är så otroligt vacker och talar om på ett enkelt sätt vad jag önskar henne och drömmer om:

Jag önskar dig inte guld mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att tro på dig själv
och att stå för det du sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig kärlek i rikliga mått
och vänner att lita på.

 av Erik Lindorm

6 thoughts on “Lucka 11: Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut

  1. Vilka snälla framtidsdrömmar du har. Jag önskar att jag hade så få krav och önskemål, men jag längtar efter pengar och självständighet. Fast ordet var ju drömmer, kanske för att jag vet att vi alltid kommer vara medelsvenssons. Fast det är klart att dina prioriteringar är helt rätt!

    • Fast jag skulle ju inte tacka nej till massa pengar. Tycker aldrig det känns som man har nog med just pengar. Vi är också medelsvenssons och kommer väl alltid vara kanske. Undrar om dem med betydligt större inkomster känner som vi, att de aldrig har nog med pengar? Våra löner varierar ju en del från månad till månad beroende om det varit övning eller inte. Och även de månader med mycket övning och därmed större inkomst, finns alltid hål att stoppa pengarna i. Speciellt nu när vi har hus!
      I mina framtidsdrömmar har jag valt att fokusera på annat bara, på det som eg är viktigt för mig, på ett djupare plan.

  2. Jättefin dikt! Härligt att höra att du lever dina drömmar 🙂 Det gör nog jag med…skulle bara vilja finjustera lite. Typ vidareutbilda mig och en ny bostad, sedan är jag toknöjd. Jag är också enormt tacksam över mina fina barn.

  3. Väldigt fin dikt du valde till dottern! Jag sjöng What are words på Alvas dop med kråksång på slutet när jag började gråta 🙂 Håller med dig fullständigt att det viktigaste är att barnen har det bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *