VAYM*-förmiddag

Japp, idag fick det bli en VAYM-förmiddag för min del då Militärpappan vaknade med feber och var riktigt risig, stackarn! Han fick lov att sova hela förmiddagen så han skulle orka med Elise under eftermiddagen så jag kunde åka till jobbet. Det gick bra och jag kom hem runt halv sju då han gick och la sig igen. Stackars Militärpappan, han mår verkligen inte bra, men han verkar vara på bättringsvägen redan. Skönt!

Elise är så go och härlig just nu! Hon är frisk och tänderna som spökade har spruckit igenom tandköttet helt, så skönt för henne! Hon börjar prata allt mer och idag har hon sagt en massa nya ord som jag bara förstått några stycken av. När jag frågar vad hon menar så upprepar hon ordet många gånger, så orden har verkligen en innebörd. Frågan är bara vad?

”Genga” – Gunga. Det har vi gjort i lekparken i förmiddags.

”Nenge” – Kaka. Hon pekar på burken med saffransbiscotti och blir nöjd om hon får en bit. Då trycker hon in hela i munnen, så stor så hon knappt kan andas, och ändå lyckas hon säga ”Me”, med allt det där i munnen! Jag ska flytta biscottin tills imorgon…

Och så sjunger hon en hel del, långa och olika toner. Så sött! Passar ju utmärkt till luciatåget på förskolan imorgon. Ska bli mysigt att titta på!

Elise har hjälpt mig att städa idag. Fast hon tog sotborsten till braskaminen, så det blev lite smutsigare just där hon varit...

Elise har hjälpt mig att städa idag. Fast hon tog sotborsten till braskaminen, så det blev lite smutsigare just där hon varit...

Och så lite sot på det vita bordet!

Och så lite sot på det vita bordet! Märk väl hur lycklig hon ser ut när hon städar - precis som sin mor!

BTW! Min mage sa visst bara plupp under helgen och såhär enorm är den nu!

BTW! Min mage sa visst bara plupp under helgen och såhär enorm är den nu!

*VAYM= Vård Av Ynklig Man

9 thoughts on “VAYM*-förmiddag

 1. Fina ni är och vad spännande med nya ord, förstår att det gäller att spetsa öronen rejält, hehe. Ja, nu har jag tvättat hans tassar ordentligt så allt salt försvann, sedan smort in dem med tassalva och nu har han strumpor på, på alla 4 tassar faktikst, hehe.

  Ska ta mig till djuraffären imorrn för att se om de har skoskydd där, tror han behöver det ute nu så han inte förvärrar lilla tassen, stackarn, ser så ömt ut.

  Ohh din man får krya på sig, hoppas att du inte smittas
  kramar

 2. VAYM, haha! Vi har det likadant här hemma för tillfället… Hoppas han kryar på sig snart! Kul med många nya ord, det är ju såå häftigt när de börjar prata. Och magen är verkligen jättefin! Kram

 3. Jag gissade vård av ynklig militär, nästan rätt.
  Cebastian älskar också att städa, hoppas det håller i sig.
  I dag har vi varit på lussefirande på dagis och det var så fint.

 4. Nya ord är så roligt! Malva pratar massor och jag förstår nästan allt, men jag har upptäckt att andra förstår bäst om jag översätter lite fint 😉 Men det är så roligt att kunna fråga vad hon gjort på dagis idag och faktiskt få ett vettigt svar. Vi var på utomhus-lucia idag. Så himla sött!
  Hoppas Militärpappan kryar på sig snabbt och inte smittar er andra.

 5. INnan jag läste förklaringen trodde jag det stod för Vård av YrkesMilitär.
  E har också börjat leverera en massa ord, man förstår inte dem alla och tillräckligt många missuppfattningar leder till RASERI. Det är gulligt när de pratar, roligt att de så gärna vill göra sig förstådda och härmar allt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *