Lucka 18: Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör

Det skulle i så fall vara Landet, alltså där min Mormor och Morfar bor. Där är det lugnt, stilla, grönt och frodigt. I skogen lyssnar jag på tystnaden som nästan slår lock för mina öron. På landet äter vi alltid god mat och går långa promenader i skogen. Vi letar kantareller och kommer hem med många liter varje dag, vi tittar efter murklor och trär dem på trådar för att torka. Blåbär och smultron, äpplen och morötter och en himla massa vinbär och potatis…

Det finns en sjö en bit bort som är klar och har sandbotten. Där badar vi när det är varmt och ibland tvättar vi oss där om sommarkvällarna. Vi brukar hålla till vid Stenen, därifrån lärde jag mig dyka.

Hur tråkigt det än låter så har jag ingen underliggande dröm eller ett kall som säger till mig att jag måste åka till andra sidan jordklotet för att få uppleva något magiskt innan jag dör. Förvisso tycker jag väl att det är roligt att resa lite ibland, men somrarna tillbringar jag helst i Sverige. Kanske är jag för trött just nu för att längta bort, nu när jag knappt orkar ta mig utanför hemmet? Eller kanske är det så att jag just nu är alldeles nöjd precis så som jag har det?

En liten tjej på väg.

Elise på Landet i höstas.

 

5 thoughts on “Lucka 18: Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör

 1. För någon annan så är Landet på andra sidan jorden och jätteexotiskt och ett drömresmål. Vad jag menar är att man inte måste längta bort utan att det är väldigt fint att uppskatta det man har hemma.

  Håller med dig om att somrarna ska tillbringas i Sverige. Däremot är det väldigt skönt att bryta den långa hösten/vintern med en vecka eller två i solen i november eller februari 😉

 2. Det låter ju bara hur härligt som helst, men jag är nog en alltför rastlös själ för att nöja mig med en stuga. Inget nytt att se. Pula på hemmaplan har nog aldrig varit min sak, jag känner mig inte rotad någonstans. Så för mig låter det som något jag skulle vilja drömma om. Tänk ändå om man hade en stuga som man kunde åka till och bara vara utan att det kröp i hela kroppen efter några dagar.

  Förresten, nu har jag fått rumpan ur och tävlat hos Mumari som du tipsade om! 😉

 3. Skönt att slippa köra i skitvädret, men jag gissar på att det kanske är värre hos er än här ändå, för här ligger inget på marken. Men dagsljus gör ju mycket!
  Ja, jag jobbar varenda dag nu fram till jag går på föräldraledighet, men jag har turen att få jobba ”hemifrån” när det behövs, så vi åker ner till stugan för att fira jul redan på torsdag och så jobbar jag därifrån på fredag. Ska ni vara hemma?

 4. jag förstår precis vad du menar, jag är inte den som drömmer om utlandsresor eller liknande. när vi är lediga vill jag till vårt hus i småland och fixa och bara vara.
  jag säger inte nej till dagsutflykter eller liknande men det behöver inte vara en vecka i solen för att jag ska vara nöjd.
  dock måååste jag ju bara se venedig någon gång i livet. hoppas jag. helst louvren också, att gå där och titta på alla mästerverk hade ju varit fantastiskt och så ja NY…
  men ja annars så är jag nöjd hihi 😉

  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *