Lucka 19: Berätta om en vän som bor långt bort

Eftersom jag har bott lite överallt genom åren så har jag många vänner som inte bor i min direkta närhet. Som jag har berättat om innan så har jag nästan bara nära vänner, annat göre sig icke besvär. Jag har helt enkelt varken tid eller lust att lägga en massa tid på flyktiga bekantskaper, som att ta en fika en gång i halvåret och bara prata strunt. Eller vad gör man med vänner som inte är så nära? Vad fyller dem för syfte?

Hur som helst så hörs vi med ojämna mellanrum och det kan gå väldigt lång tid mellan gångerna eller så gör det inte alls det.   Jag känner att vi kan prata om allt med varandra och att varje vän är speciell och fyller ett eget litet tomrum i mig, de kompletterar mig och förhoppningsvis kompletterar jag dem.

Stridsparskamraten: Bor över 130 mil från mig och vi ses någon gång per år. Vi gjorde lumpen ihop för tolv (!) år sedan och hon har samma yrke som jag själv. Stridsparskamraten är smart, varm, fin och orkar lyssna. Jobbet gör att vi kan ses lite oftare än vad vi annars hade gjort och jag saknar våra kvällar på luckan där vi satt och åt avocado med chili-creme fraiche och pratade om det riktiga livet, livet utanför grindarna.

Läkaren: Bor 60 mil från mig och vi ses lite då och då. Vi gick på Militärhögskolan samtidigt och kom nära varandra då. Läkaren är sjukt smart, energisk, gudomligt snygg och en jättefin vän. Han är väl det som alla tjejer vill ha, tänker jag. Alla utom jag, för jag har Militärpappan! Läkaren tar tillvara på alla chanser att uppleva och lära sig något nytt och kan allt från att surfa, åka motorcykel och räkna konstiga tal till att klä sig snyggt, reflektera och säkert fem språk flytande, minst! Vi har ofta långa konversationer om livet och sakers mening, om chanser och misstag och vad man lär sig genom livets hårda skola. Nämnde jag att han var singel?

Polisen: Jag flyttade till en ny stad och kände inte en kotte. Hon tränade på samma gym som mig och bjöd plötsligt med mig på en fest en kväll. Underbart! Vi sov ofta över hos varandra i samma säng och delade allt som kom i vår väg. Idag bor hon 35 mil bort och vi har inte träffats på många år, men vi pratar telefon emellanåt och försöker få till en helg när det kan passa att ses. Hon är så fin, Polisen och så snäll. Jag vet att när vi väl ses så kommer det vara som att vi sågs igår, trots att det gått flera år sedan sist!

Entreprenören: Vi hängde mycket i stallet som tonåringar och har hållit kontakten sedan dess. Hon ger mig galet mycket energi och vi masserar alltid varandra när vi ses, för att vi älskar det båda två! Kvinnan är en mycket engagerad själ som startat och drivit minst tre företag som alla gått väldigt bra, hon har rest runt hela världen och bland annat skrivit en bok åt en hjälporganisation. Sa jag att Entreprenören är 28 år? Vi pratar och pratar och tiden tycks aldrig räcka till för våra långa och djupa samtal! Jag saknar henne, ibland så det gör ont och jag hoppas innerligt att vi kan ses snart, kanske redan i jul?.

Jag har fler nära vänner som bor långt borta men här är fyra av dem. Innan jag fick barn pratade vi i telefon ofta, men tiden tycks inte räcka till för långa telefonsamtal med en liten eller två i huset. Nu när jag satte lite ord på pränt ikväll om mina fina vänner så känner jag dock att mitt nyårslöfte kommer bli att försöka träffas lite oftare!

Tack för att jag får vara er vän!

3 thoughts on “Lucka 19: Berätta om en vän som bor långt bort

 1. Låter som underbara vänner – såna ska du hålla hårt i.

  Hokus pokus metoder säger du? Haha, ja… du får gärna dela med dig av dem innan du börjar använda dem, för jag behöver lite försprång som du säkert förstår. Fast här får inget hända innan 1:a januari, för jag måste komma åt mina 6 veckors semester som går igång då. Speciellt nu när jag är bombsäker på att komma tillbaka till en uppsägning…. 🙂

  Tror Newbie kom först 2010, så jag missade den helt med A. Surt sa räven, men nu ska jag minsann passa på! Jadu, i vanliga fall går hon och sover kring kl 20, men sen i torsdags händer något uppe i hennes skalle så hon har sällan somnat före 22-23 de senaste dagarna. Höll henne vaken till 20 iaf, så nu hoppas jag bara hon sover gott sen!

 2. Känner igen det där, jag har tre tjejer/vänner som står mig lite närmare, och vi har fått lite sämre kontakt, den ena flyttade från stan, den andra bor ej här, och den andra bor här, vi har mycket kontakt

  Men de andra två har jag sämre kontakt med, och det är så man får dåligt samvete ibland, tiden bara rinner iväg.

  Ohh ni hade lite snö där, ja vi kommer nog få en grön jul i Oskarshamn, vi åker ifrån det vita, men ligger det kvar får vi en vit nyår i alla fall, ska tillbringa den i svärfars stuga med vänner, för Bellman och deras hund är så rädd för fyrverkerier och då firar vi alltid där =D

  kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *