Mamma/Baby-träning

Min tisdag var inte världens bästa men två väldigt bra saker hände under dagen! För det första var barnen extra goa och fina just när jag behövde det som bäst och för det andra höll jag mitt första pass som instruktör på Lok & Motion, Karlskronas ledande träningscenter!

Jag håller numera MammaBaby-träning där på tisdagar kl 10.00-10.45…

…och jag tycker såklart att alla ni som bor i närheten ska komma dit och träna med mig och de andra mammorna! Du behöver inte vara medlem på Lok & Motion för att få vara med utan kan betala en summa för de gånger det är kvar på terminen. Kom dit!

Jag är jätteglad att jag fått möjligheten och förtroendet att testa på livet som riktig instruktör! Lite som en dröm sedan många år, gått i uppfyllelse. I tisdags var det ett tiotal mammor med bebisar på passet och jag hoppas att dem kommer tillbaka!

Tilia hänger så klart med på passet och trivdes bra igår med ett par majsbågar som muta. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att få nå ut med mina kunskaper och erfarenheter kring att träna som nybliven mamma med allt vad det innebär från bäckenbottnar som inte är det de en gång varit, strulande fogar och delade magmuskler och mina tankar kring detta.

Och så är det ju så fantastiskt roligt att träna i grupp!

Bild lånad

4 thoughts on “Mamma/Baby-träning

 1. den är toppen funkar säkert på brösten med om det skulle behövas :))
  men gud vad kul att få jobba son instruktör! och fyndigt namn på gymet 😉

 2. Hej!!
  Kul att få testa på att vara instruktör!! Har klart en fråga också, när vet man att det är ok att börja träna? fick barn för ca 6 veckor sedan, har bokat tid för efterkontroll men har inte varit där än. Har läst att man inte ska träna magen förrän den har ”dragit ihop sig’ och hur vet man det? kan inte tänka.mig att BM kollar det… blir ju inspirerad av din blogg och dina resultat och vill ju komma igång lite smått..

  • Hej Emelie! Grattis till din bebis och att du blivit mamma!!
   Så här tänker jag mig om träning efter en förlossning:
   – Lyssna på din kropp och känn efter vad som känns bra. Gör inget som gör ont och ha koll på saker som är viktiga att tänka på efter gravisitet och förlossning, såsom t ex magmuskeldelning, inga hopp eller studsar och försiktighet med snedbelastning av bäckenet som det blir av t ex övnigen utfall.
   – Börja med barnvagnspromenader och öka tempot och längden allteftersom du orkar.
   – Komplettera med styrka med din egen kroppsvikt hemma i vardagsrummet. Vänta med att lägga på vikter tills du fått OK från BM på återkontrollen.
   – Be din BM undersöka dig och kolla ditt knip och att allt ser bra ut så kan du vara säkrare på att du är okej.
   – Du har rätt, BM kollar inte magmuskeldelning. Heller. Och många BM (som iaf jag träffat) är otroligt dåligt insatta i träning efter graviditet och FL. Men du kan enkelt göra ett eget test: Gör en liten crunch i ryggliggande läge och känn hur många fingrar du kan få in mellan magmusklerna strax ovanför naveln. Om du har mer än två fingrar mellan dessa sak du undvika träning av de yttre magmusklerna. Plankan funkar bra!
   – Gör aldrig mer sit up’s efter att du fött barn. Det kan göra att du ist får putmage. Träna ist de inre magmusklerna genom att tex göra olika varianter på plankan.

   Lite länkar som är fantastiska:

   http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/2012/04/02/hur-far-man-en-starkare-och-plattare-mage-filmade-magovningar/

   http://bloggar.aftonbladet.se/trendotraning/2011/08/magovningar-efter-graviditet/

   Lycka till och skriv gärna och berätta hur det går!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *